Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΑΕΚ – Άρης: Προβάδισμα πρόκρισης για την Ένωση σε επεισοδιακό ματς! videos

ΑΕΚ – Άρης: Προβάδισμα πρόκρισης για την Ένωση σε επεισοδιακό ματς! videos
ΦΩΤΟ intime

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι που είχε τα… πάντα, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ και πήρε μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη.

Το ματς είχε δοκάρι, κόκκινη κάρτα, πέναλτι, διακοπές, ένταση με τους διαιτητές, αλλά και… μπαλάρα με τρία γκολ. Ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ στο 8′ με εκπληκτικό πλασέ, όμως ο Άρης ισοφάρισε με πέναλτι του Γκάμα στο 11′ και χρειάστηκε να μείνει με 10 παίκτες στο 50′ για να “λυγίσει” με κεφαλιά του Βράνιες στο 57′. Καταγγέλλουν χτύπημα σε γυμναστή τους οι “κίτρινοι”.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έφθασε κοντά στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Αραούχο να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά εξ επαφής στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα, μετά από σέντρα του Μπακάκη και προσωρινή απομάκρυνση του Βέλεθ.

Το γκολ δεν άργησε όμως να έρθει, καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Λιβάγια έκανε “μαγική” πάσα με το τακουνάκι στον Μάνταλο και αυτός με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Η Ένωση πανηγύριζε όμως ακόμη, όταν ο Άρης στην πρώτη του ουσιαστικά προσπάθεια αντεπίθεσης, κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σβάρνα μέσα στην περιοχή.

Ο διαιτητής έδειξε αμέσως τη βούλα του πέναλτι, το επιβεβαίωσε και μέσω VAR και έδωσε τη δυνατότητα στον Μπρούνο Γκάμα να ισοφαρίσει στο 11ο λεπτό.

Το παιχνίδι έγινε… ροντέο στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν… πάνω κάτω και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, με πολλές φάσεις μπροστά κι από τις δύο εστίες.

Η ΑΕΚ ήταν όμως αυτή που έχασε τις σημαντικότερες ευκαιρίες, αρχικά με τον Μάνταλο και στη συνέχεια με τον Αραούχο να μην μπορούν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα για την ομάδα τους από πλεονεκτικές θέσεις μέσα στην περιοχή.

Το 1-1 έμεινε έτσι μέχρι το τέλους του πρώτου ημιχρόνου, με το δεύτερο μέρος να ξεκινάει όμως με μεγάλη ένταση στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό γιατί στην ανάπαυλα υπήρξε ένταση με τους διαιτητές στα αποδυτήρια και αυτοί βγήκαν τελικά με μεγάλη καθυστέρηση ξανά στον αγωνιστικό χώρο και αφού προειδοποίησαν για πιθανή διακοπή του αγώνα.

Με το ξεκίνημα δε, του δεύτερου 45λέπτου, η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε ξανά για ένα φάουλ που “έκοψε” το πλεονέκτημα του Λιβάγια στην αντεπίθεση, αλλά ο διαιτητής πήγε και στο VAR και απέβαλλε τελικά τον Ματίγια του Άρη με κόκκινη κάρτα.

Ήταν η σειρά των “κιτρίνων” να γίνουν έξαλλοι, με τον παίκτη να φωνάζει στον Πορτογάλο ρέφερι και κλωτσάει ό,τι βρίσκει μπροστά του, αποχωρώντας από το γήπεδο.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε τελικά, με την ΑΕΚ να παίρνει τον έλεγχο, αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω. Στο 57′ μάλιστα σκόραρε για δεύτερη φορά, με τον Βράνιες να πιάνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ και να στέλνει τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-1.

Το γκολ έφερε όμως και νέα ένταση, καθώς κατά τους πανηγυρισμούς βρέθηκε στο έδαφος ένας άνθρωπος από το επιτελείο του Άρη και το ματς διακόπηκε ξανά. Ο διαιτητής περίμενε ενημέρωση από το VAR, αλλά με βάση αυτή, έδωσε εντολή να συνεχιστεί πάλι το παιχνίδι.

Ακολούθησε ένα διάστημα με κακό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ να “ψάχνει” χωρίς επιτυχία ένα τρίτο γκολ, χάνοντας τις καλύτερες ευκαιρίες της, με μία προβολή του Αραούχο και ένα καλό σουτ του Κλωναρίδη που πέρασε άουτ στις καθυστερήσεις.

Το 2-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, δίνοντας οριακό προβάδισμα στην ΑΕΚ για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει και της ρεβάνς των ημιτελικών στην έδρα του Άρη.

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις