Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ – Άρης: Στην 3η θέση οι «κίτρινοι» μετά από 40 χρόνια

ΑΕΚ – Άρης: Στην 3η θέση οι «κίτρινοι» μετά από 40 χρόνια
ΦΩΤΟ intime

ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο 0-0 στην 10η και τελευταία αγωνιστική των play off της Superleague, με τους “κίτρινους” να διατηρούν την τρίτη θέση στη βαθμολογία τους πρωταθλήματος και την Ένωση να μένει τέταρτη.

Το παιχνίδι ήταν… δυσφήμιση του ποδοσφαίρου, με πολύ κακό ρυθμό και ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, γεγονός που ευνόησε τον Άρη για να παραμείνει πάνω από την ΑΕΚ στην τελική κατάταξη. Οι “κίτρινοι” πέτυχαν έτσι την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 40 χρόνων, αφού η 3η θέση είναι η καλύτερη της ιστορίας τους στο διάστημα αυτό.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Τάνκοβιτς, αλλά ο Αυστριακός ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Η Ένωση “απείλησε” και στο 13′ με τον Μάνταλο να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου, αλλά τον Κουέστα να μπλοκάρει την μπάλα.

 

Ο Άρης “απάντησε” αμέσως μετά με μία λίγο άστοχη εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, ενώ η Ένωση ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Άρη σε μία ακόμη επέμβαση στο 22′ σε κεφαλιά του Τάνκοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσιντώνα να “σώσει” τη δική του ομάδα, αποκρούοντας με “εκτίναξη” ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Μπρούνο Γκάμα.

Η φάση του αγώνα πάντως ήρθε στο 37′ όταν από κόρνερ, ο Τσιγκρίνσκι πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Άρη. Το γκολ δεν ήρθε έτσι για την Ένωση και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ χειρότερη στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστα πράγματα μπροστά από τις δύο εστίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τον Άρη στο 73′, με τον Μπρούνο Γκάμα να κάνει άψογο γύρισμα από δεξιά, τον Μαντσίνι να “πετάγεται” στο πρώτο δοκάρι, αλλά να κάνει κακό πλασέ, πάνω στον Τσιντώντα.

 

H AEK είχε αντίθετα τη μοναδική στιγμή της στο δεύτερο μέρος, στις καθυστερήσεις, όταν στο 94′ ο Κρίστισιτς θα μπορούσε να πετύχει… buzzer beater με κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Άρη να πανηγυρίζει την κατάκτηση της 3η θέσης στη Superleague και την Ένωση να παραμένει 4η, έχοντας εξασφαλίσει όμως και αυτή, την έξοδό της στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Άρης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας (64′ Νεντελτσιάρου), Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (72′ Μιτάι), Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ (46′ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (46′ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (64′ Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (90′ Μπαγκαλιάνης), Μπερτόγλιο (74′ Μπρούνο), Γκάμα (74′ Σίλβα), Μάνος (56′ Μαντσίνι)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις