Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: Αυτή είναι η… πραγματική Ένωση!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η αλλαγή προπονητή φαίνεται ότι επέδρασε ευεργετικά για την ΑΕΚ, η οποία έχοντας τον Μανόλο Χιμένεθ για πρώτη φορά στο πάγκο της μετά την επάνοδό του στην Ένωση, επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική της Super League. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν ο Πέκχαρτ στο 24΄ και ο Μάνταλος στο 47΄.

 

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι “κιτρινόμαυροι” πραγματοποίησαν πειστική εμφάνιση ύστερα από αρκετό καιρό, έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, φτάνοντας τους 25 βαθμούς. Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί, μιας και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σχεδόν καθόλου την εστία του Μπάρκα.

Ο Χιμένεθ φαίνεται πως κατάφερε να αλλάξει τη ψυχολογία των παικτών του μέσα σε δύο μήνες, με την Ένωση να επιστρέφει στις νίκες ύστερα από 1,5 μήνα.

Ο αγώνας:

Mια άλλη ΑΕΚ από αυτή που έχουμε συνηθίσει μπήκε στο ΟΑΚΑ για να παίξει με τον Αστέρα. “Φρέσκια” και θαρραλέα (κάτι που της έλειπε πολύ καιρό) με πινελιές διαφορετικές και οι οποίες αποδεικνύουν την παρουσία άλλου προπονητή στον πάγκο και πιο κεφάτη. Εμοιαζε ότι της έκανε καλό η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ. Μέχρι το 20′ όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς το αντίπαλο τέρμα.

Ομως, ο δραστήριος Πέκχαρτ έλυσε το γόρδιο δεσμό σύντομα. Στο 23′, έπειτα από σέντρα του Ντίτακ τινάχτηκε ψηλά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα, ο οποίος δεν είχε και πολλές βοήθειες από την άμυνά του. Στο 38′ η Ενωση έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Πατίτο Ροντρίγκες γύρισε στον Πέκχαρτ κι αυτός έδωσε στον Χριστοδουλόπουλο, άλλα ήταν σωτήρια η παρέμβαση του Χαμντανί στο πλασέ του τελευταίου. Η φάση συνεχίστηκε και ο Πατίτο πλάσαρε από τα πλάγια, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το τέρμα του Αστέρα. Ενα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Πέκχαρτ, έσπασε στον Μάνταλο που έκανε το σουτ και μπλόκαρε ο Ντοναρούμα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο με το… μαχαίρι στα δόντια και στο 47′ έκανε το 2-0, με τον Μάνταλο να νικάει τον Ντοναρούμα με δυνατό σουτ. Μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ, οι “κιτρινόμαυροι”, όχι μόνο δεν χαλάρωσαν, αλλά συνέχισαν να πιέζουν ψηλά τους Αρκάδες, ψάχνοντας το τρίτο γκολ.

Η ΑΕΚ είχε τον  έλεγχο του ματς, όντας το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Μπάρκα παρά μόνο μία φορά  στο 61’ με σουτ του Καλτσά που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν το 3-0, αλλά ο Ντοναρούμα είπε “όχι” τόσο σε σουτ του Γιόχανσον, όσο και σε κεφαλιά του Πέκχαρτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Ντίντακ, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Ροντρίγκες (64’ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (87’ Βάργκας), Αλμέιδα, Μάνταλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Χαμντανί (71’ Κώτσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46’ Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59’ Γκόντο)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε