Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0: Μάνταλος και Άμραμπατ έφεραν τη νίκη στις καθυστερήσεις

ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0: Μάνταλος και Άμραμπατ έφεραν τη νίκη στις καθυστερήσεις
Intime.gr

Ο Ατρόμητος αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι για την ΑΕΚ, αλλά η Ένωση απέφυγε την πρώτη της γκέλα στην OPAP Arena στις καθυστερήσεις. Οι αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα (Μάνταλος και Άμραμπατ) ήταν αυτές που έφτιαξαν το τελικό 1-0, με τον πρώτο να κερδίζει πέναλτι στα “χασομέρια” και τον δεύτερο να εκτελεί εύστοχα. Πολλές και μεγάλες επεμβάσεις από τον Γιαννιώτη των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΚ πέτυχε έτσι την 4η της σερί νίκη -και 6η συνολικά στη Super League 1– και επέστρεψε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας τους 18 βαθμούς. Ο Ατρόμητος γνώρισε την 3η του φετινή ήττα και παρέμεινε στους 11 βαθμούς.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να έχει την μπάλα στην κατοχή του κι έτσι να μην δώσει στην ΑΕΚ την ευκαιρία να “χτίσει” κάποια καλή επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πολύ από τις πτέρυγες και κυρίως από τα δεξιά, με τον Κλωναρίδη να… τρέχει τον Μουκουντί.

Η Ένωση δεν έδειξε συγκέντρωση όταν είχε την μπάλα στα πόδια της. Παρόλα αυτά, ήταν αυτή που πλησίασε πρώτη στο γκολ στο 4′, με τον Λιβάι Γκαρσία να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά από κάθετη του Αραούχο. Η… αντίδραση του Ατρόμητου ήρθε στο 12′. Ο Ρομπάιγ έβγαλε την μπαλιά, ο Κιάρτανσον πετάχτηκε ανάμεσα στο κεντρικό δίδυμο των γηπεδούχων, έπιασε με τη μια το πλασέ, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε με τα πόδια!

Ο Ατρόμητος είχε αποτελεσματική αμυντική λειτουργία, αφού δεν άφησε την ΑΕΚ να βγάλει κάθετες και… παίκτη παραπάνω σε φάση, ενώ και στα “στημένα” έδιωξε όλες τις μπαλιές. Μπροστά, οι Περιστεριώτες συνέχισαν τις πλαγιοκοπήσεις, αναγκάζοντας την Ένωση να παίξει και λίγο πιο συντηρητικά. Η μπάλα δεν πέρασε πολύ από το κέντρο κι έτσι οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ευκαιρία να ασκήσουν πίεση κι έτσι να προκαλέσουν κάποιο λάθος.

Η τελευταία καλή φάση τς ομάδας του Κόλμαν ήρθε στο 31′ από την κοντινή κεφαλιά του Έρλινγκμαν. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του ματς, πέρασε περισσότερο χρόνο με την μπάλα στα πόδια προς την μεριά των καρέ των φιλοξενούμενων και έκλεισε τον Ατρόμητο στα καρέ του. Οι Περιστεριώτες “συσπειρώθηκαν” μπροστά στα καρέ τους, ενώ και ο Γιαννιώτης “καθάρισε” τις μπαλιές και τα σουτ που έγιναν.

Η ΑΕΚ μπήκε με… φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, κερδίζοντας αρκετές “μάχες” μεσοεπιθετικά. Στο 48′ ο Γιαννιώτης έδιωξε με το ένα χέρι -σε κόρνερ- το πλασέ του Πινέδα, ενώ στο επόμενο λεπτό μπλόκαρε και το σουτ του Αραούχο. Ο Ατρόμητος κατάφερε και πάλι να περιορίσει την επιθετικότητα της ΑΕΚ. Μάλιστα, στο 60′ ο Κιάρτανσον πλάσαρε για λίγο άουτ.

Ο Ματίας Αλμέιδα “τόνωσε” την 11άδα της ΑΕΚ, βάζοντας Γιόνσον και Άμραμπατ, με τον δεύτερο να “ανεβάζει” την ομάδα επιθετικά. Σε μια εκτέλεση κόρνερ, ο ο Μουκουντί έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γιαννιώτης έκανε μεγάλη επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ. Οι δυο ομάδες προχώρησαν σε νέες αλλαγές, με τον Πέτρο Μάνταλο να περνάει στο ματς.

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα για το γκολ της νίκης, αλλά ο Ατρόμητος… στάθηκε στο ύψος του, έχοντας μάλιστα και ένα πολύ καλό σουτ από τον Κλωναρίδη στο 77′. η τελευταία “λέξη” όμως στο ματς ανήκε στην Ένωση. Ο Μαυρομμάτης ανέτρεψε τον Μάνταλο (πρόλαβε και “τσίμπησε” την μπάλα, σε γύρισμα που έγινε), ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι και ο Άμπραμπατ σκόραρε, κάνοντας το.. λυτρωτικό 1-0 για την Ένωση.

Στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς 90+7, ο Γιαννιώτης πρόσθεσε μια ακόμα ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Αραούχο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, το βολ πλανέ του Λιβάι Γκαρσία έστειλε την μπάλα μόλις άουτμ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις