Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ατρόμητος: Διορθώθηκε και πανηγύρισε το 4×4

ΑΕΚ – Ατρόμητος: Διορθώθηκε και πανηγύρισε το 4×4
Intime.gr

Ο Ατρόμητος του Κάναντι κατάφερε να «ξεκουρδίσει» την ΑΕΚ για ένα ημίχρονο. Η  Ένωση όμως φόρτσαρε στην επανάληψη και δεν την… πάτησε κόντρα στον «κακό της δαίμονα», επικρατώντας με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Απίστευτο πέναλτι έκανε ο Σάλομον. Σκόραρε από την «άσπρη βούλα» ο Χριστοδουλόπουλος.

Μόνη στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ. Αν και απογοήτευσε για ένα ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο, η Ένωση «μεταμορφώθηκε» στην επανάληψη και νίκησε με 2-1 μέσα στο ΟΑΚΑ.

Τους 36 βαθμούς έφτασε η Ένωση, που πλέον βρίσκεται στο +1 από τον ΠΑΟΚ (τον αντιμετωπίζει την ερχόμενη αγωνιστική στην Τούμπα) και στο +3 από τον Άρη. Σάκχοφ, Λάτσι, Σομόες, Μπακάκης και Λιβάγια ξεχώρισαν από την ομάδα του Χιμένεθ που έκανε το 4×4.

Δείτε ΕΔΩ το live του αγώνα

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά, με τον Ατρόμητο να… πιέζει τον Αθανασιάδη της ΑΕΚ, για να δείξει την ετοιμότητα από νωρίς. Μεγαλύτερη στιγμή, η μακρινή… σουτάρα του Χαρίση, την οποία έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ.

Μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ αντιμετώπισε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας (ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία δεν είχε… ουσία στο παιχνίδι του), σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έδειξαν το γνωστό θράσος που βγάζουν κόντρα στην Ένωση και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αδυναμίες της ομάδας του Χιμένεθ.

Για περισσότερο από 25 λεπτά αγώνα, η ΑΕΚ είχε μια «χλωμή» εικόνα. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι έβγαλαν… νεύρο, έδειξαν μεγαλύτερη μαχητικότητα και βελτιώθηκαν στον κρίσιμο χώρο του κέντρου. Οι πολλές «μάχες» που δόθηκαν έριξαν το ρυθμό του αγώνα. Σε μια από αυτές, ο Κυβρακίδης τραυματίστηκε και στο 39’ αντικαταστάθηκε με τον Τομάσεβιτς. Οι δυο ομάδες έτρεξαν και πάλι, αλλά έκαναν αρκετά λάθη, αφήνοντας το 0-0 στο πρώτο μέρος.

Η ΑΕΚ μπήκε με… φόρα στην επανάληψη, στο 49’ ο Μανδάς είχε παρέμβαση στο σουτ του Σιμόες και στο 51’ η Ένωση «άγγιξε» το γκολ. Ο Ολιβέιρα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά, από σέντρα του Μπακάκη.

Η «μεταμορφωμένη» Ένωση (ο Σάκχος έπαιξε καταλυτικό ρόλο) πίεσε για να ανοίξει το σκορ και στο 62’ πήρε ένα ανέλπιστο… δώρο! Μετά από μαρκάρισμα που ζήτησε πέναλτι, ο Σιμόες έτρεξε να μπει μπροστά τον Μανδά και να τον ενοχλήσει με την παρουσία του στο βολέ, ο Σάλομον έσπρωξε τον Πορτογάλο μέσο, τον «γκρέμισε» εντός μεγάλης περιοχής και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ έπαιξε στη συνέχεια με μεγαλύτερη άνεση και στο 73’ έφτασε στο 2-0. Στην καλύτερη του στιγμή στο ματς, ο Μάνταλος απέφυγε τους αντιπάλους που προσπάθησαν να τον μαρκάρουν, έκανε κάθετη στον Μπακάκη, ο Έλληνας μπακ έκανε τη σέντρα και ο Λιβάγια με κεφαλιά – ψαράκι έκανε το 2-0.

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 90λέπτου, ο Λιβάγια ανέτρεψε τον Χριστοδουλόπουλο εντός μεγάλης περιοχής και έδωσε νέα ενδιαφέρον στην αναμέτρηση μειώνοντας από την… άσπρη βούλα σε 2-1. Η ΑΕΚ δεν πανικοβλήθηκε, δεν δέχθηκε φάση στις καθυστερήσεις κι έφτασε στη νίκη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις