Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

ΑΕΚ: Δυο σκόρερ από την Ακαδημία της… 40 χρόνια μετά! (pic)

ΑΕΚ
Intime.gr

Μαχαίρας και Γαλανόπουλος σκόραραν στη νίκη της ΑΕΚ επί της ΑΕΛ και επανέλαβαν κάτι που είχε να συμβεί στην Ένωση από το 1981. Το ποστάρισμα της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Πέρασαν σχεδόν 40 χρόνια από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ είχε δύο διαφορετικούς σκόρερ προερχόμενους από την Ακαδημία της, σε αγώνα πρωταθλήματος.

Μαχαίρας και Γαλανόπουλος πέτυχαν το πρώτο και το 4ο γκολ της ΑΕΚ στο 4-1 επί της ΑΕΛ και… θύμισαν σε όλους την 1η Φεβρουαρίου του 1981 και το 4-0 της Ένωσης επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Βαγγέλης Βλάχος και ο Στέλιος Μανωλάς είχαν σημειώσει τότε το πρώτο και τελευταίο γκολ αντίστοιχα.

Το ποστάρισμα των «κιτρινόμαυρων»:

«Ο Θεοδόσης Μαχαίρας άνοιξε το σκορ στο χθεσινό 4-1 επί της ΑΕΛ με το παρθενικό επαγγελματικό του γκολ, ενώ ο Κώστας Γαλανόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με το πρώτο του γκολ μετά από 344 μέρες (Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1 στις 14/12/2019).

Κάπως έτσι ο χθεσινός αγώνας της Ριζούπολης προσέλαβε ξεχωριστή ιστορική σημασία, αφού έχουν περάσει σχεδόν σαράντα χρόνια από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ είχε σε αγώνα πρωταθλήματος δύο διαφορετικούς σκόρερ προερχόμενους από την Ακαδημία της!

Την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου του 1981, στο 4-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Βαγγέλης Βλάχος και ο Στέλιος Μανωλάς είχαν σημειώσει επίσης το πρώτο και τελευταίο γκολ αντίστοιχα. Οι δυο τους ανήκαν στην πρώτη ομάδα από τη σεζόν 1980-81.

Σε ό,τι αφορά τα δύο «παιδιά» της σημερινής ΑΕΚ, ο Γαλανόπουλος έχει προωθηθεί στην πρώτη ομάδα από το 2016, ενώ ο Μαχαίρας έχει πάρει χρόνο συμμετοχής από την περσινή σεζόν.»

 


Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις