Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ: «Έκλεισε» στην Αλβανία ο Μιτάι και «έγραψε» ιστορία

ΑΕΚ: «Έκλεισε» στην Αλβανία ο Μιτάι και «έγραψε» ιστορία
Intime.gr

Ο Μάριο Μιτάι της ΑΕΚ είχε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά με την εθνική ανδρών της Αλβανίας.

Η Αλβανία πέρασε νικηφόρα (2-0) από την έδρα του Σαν Μαρίνο, σε ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με τον Μάριο Μιτάι να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ έγινε ο νεαρότερος παίκτης πού αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, μπαίνοντας στο ματς σαν αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα (αντικατέστησε τον Λενγιάνι στο 88’). Σε ηλικία 17 ετών και 237 ημερών ο Μιτάι έγινε ο μικρότερος ηλικιακά διεθνής.

Το ντεμπούτο αυτό σημαίνει ότι ο Μιτάι θα παίζει –οριστικά- για την Εθνική Αλβανίας (τα τελευταία χρόνια έπαιζε στις «μικρές» εθνικές της χώρας).

Γεννημένος στην Ελλάδα,  μόνιμος κάτοικος Νέας Ιωνίας Αττικής και κορυφαίο project των “κιτρινόμαυρων” ακαδημιών, ο ποδοσφαιριστής διατηρούσε δικαίωμα να επιλέξει την Ελλάδα, όσο δεν είχε παίξει με άλλη Εθνική ανδρών.

Θυμίζουμε ότι από τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μιτάι είναι ο νεότερος ξένος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα, αλλά και ο τέταρτος συνολικά συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις