Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΚ: “Φωτογραφική” θα είναι η νομοθετική ρύθμιση για το γήπεδο

ΑΕΚ: “Φωτογραφική” θα είναι η νομοθετική ρύθμιση για το γήπεδο

Με μια φωτογραφική νομεθετική ρύθμιση θα ξεπεράσει η ΑΕΚ και το τελευταίο εμπόδιο για να προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση της “Αγιά Σοφιάς”. 

Το κώλυμα για το γήπεδο εστιάζεται στην έγκριση της υψομετρικής μελέτης την οποία δεν δίνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας παρά το γεγονός ότι έχει εγκρίνει τα ύψη η Περιφέρεια.

Τα ύψη της περιοχής που προορίζεται για την “Αγιά Σοφιά” σχετίζονται και με την υπογειοποίηση της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας υποστηρίζει ότι απαιτείται η τελική μελέτη για να εγκρίνει τα ύψη και δεν αρκεί η προμελέτη. 

Ωστόσο, για να προκύψει η τελική μελέτη του έργου απαιτείται η έκδοση της άδειάς του. Αυτό είναι το κώλυμα που προκαλεί την καθυστέρηση στις εξελίξεις του γηπέδου.

Η εναλλακτική της ΑΕΚ είναι να κινηθεί μέσω της Περιφέρειας και μαζί με την κυβέρνηση να βρει τον ασφαλέστερο νομικά τρόπο για να παρακαμφθεί ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας. Πρόκειται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα σχετίζεται με υψηλής επένδυσης έργα, ώστε να προστατευθούν παράλληλα και οι δήμοι και να μην τους αφαιρεθεί η αρμοδιότητα της υψομετρικής έγκρισης.

Αυτή την… παράκαμψη την επιτρέπει ο προηγούμενος Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός της χώρας που άλλαξε το 2013 και έλεγε ότι όταν οι Δήμοι δεν εκδίδουν άδειες, η αρμοδιότητα αυτή μεταφέρεται στη νομαρχία. Ο νέος κανονισμός δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, αλλά επίσης δεν το καταργεί.

Στην ΠΑΕ σκέπτονται το ενδεχόμενο να προσβάλλει την έγκριση ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας και επιθυμούν να είναι απολύτως καλυμμένοι νομικά, για να αποφύγουν νέες καθυστερήσεις.

Μ. ΚΑΟΥΚΗ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε