Τετάρτη, 28 Φεβ.
15oC Αθήνα

ΑΕΚ και Άρης για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ: «Δικαίωση»

ΑΕΚ και Άρης για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ: «Δικαίωση»
ΦΩΤΟ Intime

Ο ΕΣΑΚΕ καταψήφισε την εισήγηση της επιτροπής αδειοδοτήσεων για την αποβολή ομάδων από την Basket League της επόμενης σεζόν και οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ και του Άρη έκαναν λόγω για δικαίωση.

Η Επιτροπή είχε ζητήσει να τεθούν εκτός πρωταθλήματος, τόσο η ΑΕΚ και ο Άρης, όσο και η Λάρισα και ο Απόλλων Πάτρας, κάτι που τελικά δεν “πέρασε” από τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος έκανε λόγο για «δικαίωση», ενώ ο νομικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, δήλωσε: «Απεφάνθη ότι δεν επικυρώνεται η εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης. Συνεπώς δεν επέρχονται οι συνέπειες μη αδειοδότησης των ομάδων που δεν είχαν αδειοδοτηθεί. Συνεχίζουμε κανονικά. Προς τιμήν τους όλα τα μέλη του ΕΣΑΚΕ και τα μέλη της Επιτροπής έχουν διαπιστώσει πως υπάρχει ένας οργανισμός. Σκοπός είναι να αλλάξουμε οργανισμό και να μην υπάρχουν τέτοια λάθη που μπορεί να μην αδειοδοτούν ομάδες που θα έπρεπε να αδειοδοτηθούν και να αδειοδοτούν άλλες που δεν θα έπρεπε. Υπάρχουν κενά στον οργανισμό, υπάρχουν προβλήματα. Είναι νέος, θα δούμε τι θα γίνει. Από εδώ και πέρα έχουμε διαδικασία ενώπιον της ΕΕΑ και από Αύγουστο θα ξεκινήσει η προετοιμασία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης, τόνισε τα εξής: «Σίγουρα υπάρχει μία δικαίωση, ήμασταν πάντα με την πλευρά του ΕΣΑΚΕ και να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα. Θεωρούμε ότι ήμασταν κομπλέ. Κάποιες μικροατέλειες μπορεί να υπήρχαν, αλλά αυτές δεν ήταν τόσες για να έφεραν την απόρριψη. Αυτό έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ και έτσι δεν πέρασε η εισήγηση της Επιτροπής.

Είμαστε η πρώτη ομάδα που έλεγε που υπάρχουν κάποια κενά στη διαδικασία, από το 2020 που ψηφίστηκε αυτό που ψηφίστηκε ήμασταν κατά της διαδικασίας. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν βελτιώσεις. Να τροποποιηθεί ο κανονισμός, να γίνει πιο “επίκαιρος” θα έλεγα στην κατάσταση που υπάρχει παγκόσμια, και στην οικονομική κρίση και σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν γενικά στην κοινωνία, ώστε να είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι στην κατάσταση της χώρας και να μην αιθεροβατούμε. Αυτός ήταν ο στόχος μας και αυτό πάντα προτείνουμε. Να είμαστε συνεπείς, αλλά και με πράγματα που μπορεί να γίνονται. Και πάντα είμαστε υπέρ της εξυγίανσης όλων των ομάδων και φυσικά την δική μας. Αυτή τη δουλειά κάνουμε από το προσπαθούμε από το 2012».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις