Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΑΕΚ: Κατέκτησε την Ευρώπη στο χάντμπολ κι έγραψε ιστορία η Ένωση

ΑΕΚ: Κατέκτησε την Ευρώπη στο χάντμπολ κι έγραψε ιστορία η Ένωση

Το πρώτο ευρωπαϊκό στο τμήμα χάντμπολ πανηγύρισε η ΑΕΚ. Η Ένωση έκανε πάρτι κόντρα στην Ίσταντς, τη νίκησε (20-24) και στον επαναληπτικό τελικό και πήρε το EHF European Cup.

Η ΑΕΚ έφερε τον ελληνικό αθλητισμό στην κορυφή της Ευρώπης, κάνοντας περήφανο τον κόσμο της κι όχι μόνο, με τον Δικέφαλο να σηκώνει την κούπα και να γράφει ιστορία στο κλειστό της Κανήθου.

Για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, πέντε γκολ σημείωσε ο Μυλωνάς και από τέσσερα οι Δομπρής, Κεδέρης.

Η ΑΕΚ χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά το Τσάλεντζ Καπ (σ.σ. από φέτος η διοργάνωση ονομάζεται European Cup) που είχε κατακτήσει ο Διομήδης Άργους το 2012, με προπονητή τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ, Δημήτρη Δημητρούλια.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ μπήκε με το πόδι τέρμα στο γκάζι κι ορμώμενη από τον κόσμο της κατάφερε να ξεφύγει από νωρίς με τρία γκολ (5-8), έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μυλώνα.

Ο Νίγκρεν έκανε “όργια”, όμως, για την Ίσταντς με αποτέλεσμα οι Σουηδοί να κάνουν την ανατροπή και να προηγηθούν με 11-10. Ο Πέντερσεν ισοφάρισε 11-11, διαμορφώνοντας το σκορ του ημιχρόνου.

Η Ίσταντς, η οποία αγωνιζόταν χωρίς τερματοφύλακα στις επιθέσεις της, προηγήθηκε 12-11 με το Χάλμπακ, ωστόσο η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και δεν άφησε τους Σουηδούς να ξεφύγουν.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ-γκολ (15-15) με τους Καλόμοιρο και Κεδέρη να πετυχαίνουν σπουδαία γκολ, για να φέρουν εκ νέου στο +2 την ΑΕΚ και τον Μυλωνά να γράφει το 16-19.

Η ΑΕΚ πήρε δύναμη από τον κόσμο της και τελείωσε το παιχνίδι, ξεφεύγοντας ακόμα και 6 γκολ (16-22). Τα τελευταία λεπτά αποτέλεσαν τυπική διαδικασία με τον πάγκο και τον κόσμο της ΑΕΚ να πανηγυρίζει έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις