Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ: “Ξύλο”, νίκη και θετικά μηνύματα…

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Νέα θετικά στοιχεία έδειξε η ΑΕΚ, στη φιλική της νίκη με 1-0 επί της Κορόνα Κίελτσε. Πολύ όμορφο το γκολ του Κλωναρίδη. Έξαλλος ο Χιμένεθ με τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο – Απείλησε πως θα διακόψει την αναμέτρηση.

Πολύ καλά… μηνύματα έστειλε η ΑΕΚ στη φιλική της νίκη (1-0) επί της Κορόνα Κίελτσε. Οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό δρόμο, ειδικά μεσοεπιθετικά. Κλωναρίδης και Γιακουμάκης συνεργάστηκαν πολύ καλά, ενώ ο Τρίστασον έδειξε πως μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα, τόσο με τις προσπάθειες του, όσο και με τις πάσες του. Αμυντικά, υπήρξαν προβλήματα κυρίως στα δεξιά της άμυνας της, εκεί όπου δεν υπήρξε σωστή αλληλοκάλυψη σε κάποιες περιπτώσεις.

Άξιο αναφοράς πως το πρώτο ημίχρονο “σημαδεύτηκε” από αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων, κάτι που έκανε έξαλλο τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος σκέφτηκε μέχρι και το να διακόψει το φιλικό.

Μια ημέρα μετά το φιλικό με την Καρπάτι, η ΑΕΚ παρουσίασε -αρχικά- ένα θετικό πρόσωπο μεσοεπιθετικά, με τους Μάνταλο, Τρίστασον, Γιακουμάκη και Κλωναρίδη να είναι κινητικοί, χωρίς όμως να έχουν καλές συνεργασίες. Οι αρκετές… νευρικές αντιδράσεις στην άμυνα της Ένωσης, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να αναπτυχθούν από τις πτέρυγες κυρίως και πλησιάζουν στα καρέ του Ανέστη, χωρίς όμως να των απειλήσουν.

Το παιχνίδι είχε μέτριο ρυθμό, με την ΑΕΚ να χάνει την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 19′. Ο Τρίστασον πήρε την μπάλα από αριστερά, έκλεισε προς τα μέσα και έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ, με φαλτσαριστό σουτ, λίγο έξω απ’ την μεγάλη περιοχή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τον Σιμόες με τον Γαλανόπουλο (ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό).

Από 4-2-3-1 το σύστημα την ΑΕΚ άλλαξε σε 4-4-2 και ένα δίλεπτο πίεσης και ένα πολύ ωραίο σουτ έφεραν το 0-1. Μετά από κόντρες έξω απ’ την μεγάλη περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Κλωναρίδη, ο οποίος έπιασε το μονοκόμματο βολέ και έστειλε στο 27′ την μπάλα στα δίχτυα του Γκοστόμσκι.

Οι δυο ομάδες ανέβασαν ρυθμό και στο 30′ η κοντινή κεφαλιά του Ανκούρ έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μάνταλος συνδυάστηκε με τον Κλωναρίδη και -με μακρινό σουτ- ανάγκασε τον αντίπαλο πορτιέρε να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Το ματς συνεχίστηκε με την ΑΕΚ να έχει το πάνω χέρι και τους παίκτες της να δέχονται αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα (σ.σ. στα όρια του αντιαθλητικού) από την Κορόνα, κάτι που εκνεύρισε τον Μανόλο Χιμένεθ. Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός εμφανίστηκε έξαλλος μετά από ένα μαρκάρισμα σε παίκτη της ΑΕΚ και ήταν.. έτοιμος να πάρει την ομάδα και να φύγει, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. 

Θέλοντας να προστατέψει τους παίκτες του, αλλά και να δοκιμάσει κάποιους άλλους, ο Χιμένεθ προχώρησε σε έξι αλλαγές, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην Κορόνα Κίελτσε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και στο 55′ να χάσει μεγάλη ευκαιρία (ο Ανέστης απέκρουσε με τα πόδια το κοντινό σουτ του Τζούκιτς).

Στη συνέχεια όμως το δίδυμο Τσόσιτς – Τσιγκρίνσκι έδειξε να “δένει” καλά, ο Γαλανόπουλος έκανε.. δουλειά στο χώρο του κέντρου κι έτσι η ΑΕΚ και δεν απειλήθηκε. Ειδικά ο Ουκρανός στόπερ “καθάρισε” κάθε μπάλα που πήγαινε στο χώρο δράσης του, ενώ στην επίθεση, ο Λιβάγια έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Οι αλλαγές από τις δυο πλευρές συνεχίστηκαν, όπως και οι δοκιμές σε διαφορετικά συστήματα και έτσι το παιχνίδι έμεινε στο 0-1.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (46΄ Μπακάκης), Τζανετόπουλος (46΄ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (87΄ Γιαννούτσος), Βινίσιους (46΄ Λόπες), Αϊντάρεβιτς (46΄ Γιόχανσον), Σιμόες (23΄ Γαλανόπουλος, 81΄ Αλμέιδα), Κλωναρίδης (67΄ Μπάμπης), Τρίστασον (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (62΄ Βλαχομήτρος), Γιακουμάκης (46΄ Λιβάια).
 
ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ (Τζίνο Λετιέρι): Γκοστόμσκι (46΄ Αλομέροβιτς), Ριμάνιακ (83΄ Πόνσκι), Κοβάτσεβιτς (73΄ Αργύρης), Κβίτσιεν (62΄ Μπάρι), Καλάστε, Μόζντζεν (70΄ Μις), Ζουμπρόβσκι (46΄ Μάτος), Τσεμπούλα (51΄ Κοσακίεβιτς), Αανκούρ (70΄ Αμπάλο), Τζούκιτς (70΄ Μρόζικ), Γκόρσκι (73΄ Σμόλαρτσικ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε