Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 0-1: Καλή εικόνα αλλά ήττα στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας

ΑΕΚ – Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 0-1: Καλή εικόνα αλλά ήττα στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας
Intime.gr

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε στην Ολλανδία. Καλή εικόνα οι “κιτρινόμαυροι” στο πρώτο τους “ξεμούδιασμα”. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο “τεστ”, με την Αντβέρπ (08.07) και τη Σαχτάρ (13.07), μια μέρα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Παίζοντας με μια ενδεκάδα γεμάτη αλλαγές, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1, με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Ραντόνια, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Μήτογλου, Γιόνσον, Γαλανόπουλο, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι και Φαν Βέερτ.

Να αναφέρουμε ότι η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ τερμάτισε στην έβδομη θέση την περσινή σεζόν στην Κροατία. Το συγκεκριμένο ήταν το δεύτερο φιλικό της, μετά από αυτό που έδωσε χθες με τη Ζρίνσκι Μόσταρ.

Σε γενικές γραμμές, η ΑΕΚ είχε καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, με τους Κροάτες να έχουν περισσότερο το νου τους στην άμυνα. Μόλις στο 7′ η Ένωση είδε τον αντίπαλο πορτιέρε να διώχνει το σουτ του Γαλανόπουλου.

Στο 21′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Μοχαμαντί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λοκομοτίβα, αλλά στη συνέχεια άλλαξε σωστά την απόφασή του. Η κορυφαία στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 27′, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ σε σουτ του Φαν Βέερτ, μετά από κάθετη μπαλιά.

Δυο λεπτά μετά και κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάρσιναϊ έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0. Στην τελευταία στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος (32′) και μετά από μια ακόμα ενέργεια του ορεξάτου Ζίνι, ο Γαλανόπουλος έστειλε -με σουτ- την μπάλα να περάσει άουτ.

Στο δεύτερο (που διήρκεσε μόνο 30 λεπτά), παρότι εμφανίστηκε κουρασμένη, η ΑΕΚ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Φαν Βέερτ (απόκρουση του τερματοφύλακα και στη συνέχεια δοκάρι) και Μουκουντί. Κινδύνεψε και από κάποια αμυντικά λάθη, όμως ο Στάνκοβιτς ήταν σε κατάλληλη θέση όσες φορές χρειάστηκε.

Με την Ένωση αγωνίστηκαν και οι νεοαποκτηθέντες, Πήλιος και Χρυσόπουλος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια (69΄ Πήλιος), Μήτογλου (69΄ Γεμπόα), Μουκουντί (72΄ Χρυσόπουλος), Μοχαμαντί, Γαλανόπουλος, Γιόνσον (69΄ Λαμανάρα), Γκατσίνοβιτς (69΄ Μαχαίρας), Ελίασον, Ζίνι, Φαν Βέερτ (69΄ Κοσίδης)

Η σύνθεση της Λοκομοτίβα: Σούμπαριτς, Μιλίτσεβιτς, Καλάιτσα, Μερσινάι (46΄ Μάσιτς), Βράνκοβιτς (35΄ Σότιτσεκ), Μπουμπάνια, Μάριτς, Γκόριτσαν, Μουντράζιγια, Κανιζάι (35΄ Ζίβκοβιτς), Τούτσι

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις