Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΑΕΚ: Μαχαίρας και Μιτάι υπέγραψαν νέα συμβόλαια

ΑΕΚ: Μαχαίρας και Μιτάι υπέγραψαν νέα συμβόλαια

Η ΑΕΚ… δένει το μέλλον της, ανακοινώνοντας πως έφτασε σε νέα συμφωνία με τους Θεοδόση Μαχαίρα και Μάριο Μιτάι. Επαγγελματικό συμβόλαιο ο Κοσίδης.

Στην επέκταση των συμβολαίων των Θεοδώση Μαχαίρα και Μάριο Μιτάι προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο 21 ετών επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2026, ενώ ο 17χρονος αριστερός μπακ –προσωρινά- έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Την ίδια στιγμή, επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα, υπέγραψε ο νεαρός διεθνής επιθετικός της Κ19, Μιχάλης Κοσίδης

Η σχετική ενημέρωση των «κιτρινόμαυρων»

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την υπογραφή νέων συμβολαίων με τους ποδοσφαιριστές της Θεοδόση Μαχαίρα και Μάριο Μιτάι. Ο 21 ετών επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2026, ενώ ο 17χρονος αριστερός μπακ –προσωρινά- έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 2000 και αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός. Ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου, με την φανέλα του οποίου πραγματοποίησε 23 συμμετοχές, σκοράροντας εννέα φορές και το καλοκαίρι του 2018 εντάχθηκε στην Ακαδημία της ΑΕΚ.

Τον Φεβρουάριο του 2020 υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2023 και λίγες μέρες αργότερα (1/3/2020) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο. Μέχρι σήμερα μετρά 18 συμμετοχές και ένα γκολ. Παράλληλα, έχει καταγράψει διεθνείς συμμετοχές με τις Εθνικές ομάδες Κ18 και Κ20.

Click4more – ΑΕΚ: Θλάση ο Μπακάκης χάνει τα επόμενα παιχνίδια

Ο Μάριο Μιτάι γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 2003 στην Αλβανία. Αγωνίζεται στις θέσεις του αριστερού στόπερ και του αριστερού μπακ. Ανήκει στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ από το 2017, ως μέλος της Κ15 της «κιτρινόμαυρης» Ακαδημίας, ενώ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του.

Στις 12 Αυγούστου 2020 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και εντάχθηκε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Στις 18 Οκτωβρίου πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο, όντας στο βασικό σχήμα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, για το πρωτάθλημα και μέχρι σήμερα μετρά συνολικά 5 συμμετοχές, έχοντας στο ενεργητικό του και δύο ασίστ.

Θεοδόση και Μάριο, σας ευχόμαστε την εκπλήρωση όλων των ονείρων σας με την κιτρινόμαυρη φανέλα!»

Επαγγελματίας ο Μιχάλης Κοσίδης!

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον Μιχάλη Κοσίδη, έως το καλοκαίρι του 2026.

Ο Μιχάλης Κοσίδης γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2002 στη Θεσσαλονίκη. Έχει ύψος 1,91 μ. και αγωνίζεται ως επιθετικός. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή.

Το 2017, σε ηλικία 15 ετών, αποκτήθηκε από την Ακαδημία της ΑΕΚ και υπήρξε διαδοχικά μέλος των ομάδων, Κ15, Κ17 και Κ19. Την τρέχουσα σεζόν πρόλαβε να σημειώσει πέντε γκολ και να βγάλει μια ασίστ στις μόλις επτά αναμετρήσεις που έδωσε η Κ19 της ομάδας μας, πριν διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας. Επίσης, υπήρξε διεθνής με την Εθνική Κ18.

Έπειτα από την υπογραφή του συμβολαίου του, ο νεαρός άσος τόνισε: «Είμαι χαρούμενος γιατί πραγματοποιείται ένα όνειρο που είχα από μικρός, όπως κάθε παιδί, να υπογράψω συμβόλαιο και να ξεκινήσω επαγγελματική καριέρα στο ποδόσφαιρο. Η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη από τη στιγμή που αυτό το συμβόλαιο είναι με την ομάδα που αγαπάω και υποστηρίζω από πολύ μικρός.

Η ευκαιρία που μου δίνεται να προπονούμαι με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό και καλούμαι να την αξιοποιήσω σε συνθήκες υψηλού συναγωνισμού για να δείξω τι αξίζω. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο προπονητικό τιμ, αλλά και στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας για τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχτηκαν από την πρώτη στιγμή».

Μιχάλη, καλή αρχή ως επαγγελματίας!»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις