Τρίτη, 27 Φεβ.
14oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μπράιτον: Η αστυνομία έριξε «κατά λάθος» δακρυγόνα στους οπαδούς των φιλοξενούμενων

ΑΕΚ – Μπράιτον: Η αστυνομία έριξε «κατά λάθος» δακρυγόνα στους οπαδούς των φιλοξενούμενων
Eurokinissi

Η αναφορά των Άγγλων για όσα ακολούθησαν του νικηφόρου αγώνα της Μπράιτον στην έδρα της ΑΕΚ, με τον οποίο οι “γλάροι” εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Europa League. Η διευκρίνηση από την Ένωση.

Μετά το τέλος του αγώνα της OPAP Arena, όπου οι Άγγλοι πήραν το “διπλό” (1-0), επικράτησε ένταση ανάμεσα στους οπαδούς της Μπράιτον και αυτών της ΑΕΚ, που βρέθηκαν στις γύρω θύρες.

Η παρέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν άμεση, απομακρύνοντας τους φίλους της ΑΕΚ που είχαν… επιθετικές διαθέσεις. Σύμφωνα με την “Daily Mail”, οπαδοί της Μπράιτον δέχθηκαν δακρυγόνα μετά από τη συγκεκριμένη προσπάθεια της ελληνικής αστυνομίας.

Ο σύνδεσμος του αγγλικού συλλόγου με την αστυνομία, Ντάρεν Μπάλκαμ, επισήμανε ότι οι οπαδοί της Μπράιτον δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος και τόνισε ότι οι φίλοι των «γλάρων» που βρέθηκαν στο γήπεδο, έλαβαν τα εύσημα για την «εξαιρετική συμπεριφορά» τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και όντως η συμπεριφορά των Άγγλων που βρέθηκαν στην OPAP Arena δεν προκάλεσαν το παραμικρό πρόβλημα.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου, η Μπράιτον ευχαρίστησε τους οπαδούς της και δεσμεύτηκε να διερευνήσει περαιτέρω το περιστατικό. «Για άλλη μια φορά οι ταξιδιώτες οπαδοί της Μπράιτον ήταν τιμή για τον σύλλογο και υποστήριξαν την ομάδα σε μια ακόμη ιστορική βραδιά. Είμαστε ενήμεροι για έναν μικρό αριθμό μικροεπεισοδίων μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Κανένας που δεν κατευθύνθηκαν στο εκτός έδρας τμήμα του γηπέδου. Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό επηρέασε κατά λάθος αρκετούς οπαδούς της Αλμπιόν Θα διερευνήσουμε περαιτέρω και θα ζητήσουμε σαφήνεια από την ΑΕΚ -που ως σύλλογος ήταν εξαιρετικοί οικοδεσπότες- και από την UEFA, αλλά προς το παρόν δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια».

Όπως ξεκαθαρίζεται από την πλευρά της ΑΕΚ, κανένα δακρυγόνο δεν έπεσε μέσα στο γήπεδο. Υπήρξε χρήση μόνο εκτός του γηπέδου κι ενδεχομένως επειδή έφτασε ένα μέρος από την επίδραση του μέσα στο γήπεδο, να φαίνονται και κάποιοι από τους οπαδούς της Μπράιτον, να καλύπτουν τα πρόσωπα τους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις