Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Η “ζωγραφιά” του Σάκχοφ “έδιωξε” το κιτρινόμαυρο… φάντασμα

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Η “ζωγραφιά” του Σάκχοφ “έδιωξε” το κιτρινόμαυρο… φάντασμα
Intime.gr

Ο ΟΦΗ ήταν εκπληκτικός μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά η ΑΕΚ στην “κουρασμένη” της βραδιά έδειξε… χαρακτήρα! Η Ένωση νίκησε τους Κρητικούς με ανατροπή, με τον Σάκχοφ να πετυχαίνει το γκολ της νίκης (2-1) με “μαγική” προσπάθεια. Εντυπωσίασε η ομάδα του Σίμου, που αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες – Δοκάρι ο Μαχαίρας – Ακυρώθηκε γκολ του Λιβάγια ως επιθετικό φάουλ.

Ήταν μια δύσκολη και απαιτητική βραδιά μετά από τη μεγάλη προσπάθεια κόντρα στη Λέστερ. Ο ΟΦΗ έδειξε ικανός να κάνει τη ζημιά στην ΑΕΚ, αλλά η Ένωση κατάφερε να νικήσει με ανατροπή (2-1) στο ματς που έριξε.. αυλαία στην 7η αγωνιστική της Superleague.

Ο Εβγκέν Σάκχοφ έβγαλε τα “κάστανα από τη φωτιά”, δίνοντας τη νίκη στην.. κουρασμένη Ένωση με υπέροχο γκολ, και ολοκληρώνοντας την ανατροπή. Τους 13 βαθμούς έφτασαν οι “κιτρινόμαυροι”, όσους έχει και ο δεύτερος Ολυμπιακός.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το… χλωμό ξεκίνημα της ΑΕΚ. Μόλις στο 6′ και αμέσως μετά την ευκαιρία του Μπαλογιάννη, οι Κρητικοί έφτασαν στο 0-1. Ο Μπαλογιάννης έκανε τη σέντρα, ο Χνιντ απομάκρυνε, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Στάρτζεον, ο οποίος σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα

Το 5-4-1 της ομάδας του Γιώργου Σίμου και η αποτελεσματική πίεση σε όλες τις γραμμές, δυσκόλεψε πολύ την ΑΕΚ. Μάλιστα, οι Μπαλογιάννης και Γιάννου έκαναν πολύ καλή δουλειά επιθετικά, βάζοντας… δύσκολα, στον Λόπες και στα σέντερ μπακ των “κιτρινόμαυρων”. Οι παίκτες της Ένωσης δεν μπόρεσαν να… χαλάσουν την πειθαρχία που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι, δεν πέρασαν πάσες στους ακραίους και τον Ανσαριφάρντ, ενώ υπήρξαν και πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου.

Η… κουρασμένη ΑΕΚ έφτασε τελικά στο 1-1, από μια στατική φάση. Στο 32′ ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Νεντελτσιάρου έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Βάτερμαν που έκανε κακή έξοδο. Ο επόπτης σήκωσε την σημαία για οφσάιντ, αλλά το VAR έδωσε το γκολ στην Ένωση. Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων. Τα λάθη στο χώρο του κέντρου δεν περιορίστηκαν, αλλά η ομάδα του Καρέρα έδειξε να βρίσκει τα “πατήματα” της και στο 44′ είδε τον Μαχαίρα να σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο “ζεστά” στην επανάληψη, με τους Λόπες και Παουλίνιο να έχουν αρκετά ανεβάσματα. Στο 52′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν.. κεφάλι στο σκορ. Ο Μάνταλος έκανε την κάθετη, ο Λυμπεράκης δεν έκανε καλή πρώτη επαφή με την μπάλα, ο Μαχαίρας μπήκε στη φάση, πλάσαρε τον Βάτερμαν, αλλά ο πορτιέρε του ΟΦΗ έδιωξε σε κόρνερ -πέφτοντας- με το ένα χέρι

Η είσοδος του Λιβάγια (56′) έδωσε στην ΑΕΚ έκανε πιο επιθετική την ΑΕΚ, με τον ΟΦΗ όμως να παραμένει επικίνδυνος με τις ταχύτατες αντεπιθέσεις του. Στο 62′ ο Κροάτης επιθετικός σκόραρε με κοντινή κεφαλιά, αλλά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Λυμπεράκη. Στην προσπάθεια της όμως για να φτάσει στο γκολ της νίκης, η Ένωση άφησε κενά στην αμυντική της γραμμή. Στο 69′ ο Γιάννου έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ, με δύσκολη κεφαλιά.

Η ΑΕΚ έψαχνε μια ατομική ενέργεια παίκτη της και αυτή ήρθε στο 74′. Ο Σάκχοφ μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ από πλάγια θέση αριστερά, απέφυγε εντυπωσιακά τον Στάρτζεον με “ποδιά” και με πλασέ από δύσκολη θέση νίκησε τον Βάτερμαν για το 2-1.

Οι Κρητικοί είχαν.. διάθεση να φτάσουν σε ένα ακόμα γκολ. Στο 76′ ο Τσιντώτας είχε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Λυμπεράκη. Ο ΟΦΗ ρίσκαρε με τις αλλαγές που έκανε, έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν το βρήκε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις