Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ: Οι Λιβάγια-Ολιβέιρα που «καίνε», οι «φευγάτοι» και τα σενάρια ενίσχυσης

ΑΕΚ: Οι Λιβάγια-Ολιβέιρα που «καίνε», οι «φευγάτοι» και τα σενάρια ενίσχυσης
ΦΩΤΟ Intime

Οι ανανεώσεις συμβολαίων, οι δανεισμοί και οι πωλήσεις παικτών είναι σε πρώτο πλάνο στην ΑΕΚ αυτή την περίοδο με τα ονόματα των Λιβάγια, Ολιβέιρα, Παουλίνιο και… Σιμάο να είναι για διαφορετικούς λόγους πρώτα στη λίστα. Ανακοινώθηκε επίσημα ο δανεισμός του Μπότου στην ολλανδική Γκόου Αχέντ Ίγκλς, σενάριο για Τούντορ στην άμυνα.

Είκοσι μέρες περιθώριο έχει δώσει η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Παναγιώτη Κονέ, για να κάνει την εισήγησή του όσον αφορά τις ανανεώσεις που του Μάρκο Λιβάγια και του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ένωσης έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με όλους τους ποδοσφαιριστές, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Τον απασχολούν οι απόψεις τους γύρω από τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, γι΄αυτό και στις συζητήσεις που είχε δεν έγινε λόγος για το ντέρμπι (3/1) με τον Ολυμπιακό. Έτσι, από την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσει να αναλύσει τις περιπτώσεις Λιβάγια, Ολιβέιρα και να βάλει τα «θέλω» των δύο παικτών στη ζυγαριά τόσο με τις προσδοκίες του οργανισμού όσο και με την οικονομική δυνατότητα της ΠΑΕ.

Click4More: ΑΕΚ: Εξελίξεις με Λιβάγια, προτάθηκε ο Κουλούρης

Σημειώνουμε ότι και οι δύο παίκτες μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, συνεπώς από 1η Ιανουαρίου μπορούν να διαπραγματευτούν με όποια ομάδα θέλουν. Με τον Κροάτη μάλιστα η Ένωση έχει ήδη ξεκινήσει επαφές προτείνοντας ένα τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ενός εκατομμυρίου ευρώ, κάτι που ο ίδιος βλέπει θετικά, ενώ καλή διάθεση υπάρχει και από πλευράς Ολιβέιρα για την ανανέωση.

Οι φευγάτοι και το rotation

Παράλληλα, ο Κονέ δουλεύει ήδη εντατικά στο θέμα των μεταγραφών και της αποσυμφόρησης του ρόστερ. Ο πρώτος που έφυγε (η υπόθεσή του είχε δρομολογηθεί νωρίτερα, επί Ίβιτς) είναι ο Μπότος και αναμένεται να ακολουθήσουν άλλοι νεαροί με πρώτο τον Πέταρ Καράκλαϊτς ο οποίος δεν έχει δείξει κάτι σημαντικό στους έξι μήνες που βρίσκεται στην Αθήνα. Έτσι, έχει δοθεί το «πράσινο φως» στους εκπροσώπους του να βρουν ομάδα του σερβικού πρωταθλήματος για να πάρει συμμετοχές ο παίκτης. Επίσης, από τη στιγμή που όλοι οι χαφ είναι υγιείς, δεν υπάρχει χώρος για τον Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς ο οποίος τα πήγε καλά όποτε χρειάστηκε και στην ΑΕΚ θεωρούν ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει πίσω.

Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται κι αυτός στη λίστα των «υπό δανεισμό» ποδοσφαιριστών, μαζί με τον Βεντάντ Ραντόνια και τον Ευθύμη Χριστόπουλο για τους οποίους επίσης δεν υπάρχει τρόπος να βρεθεί το μονοπάτι που οδηγεί στην πρώτη ομάδα. Αντίθετα, δεν ισχύει το ίδιο για τον Ζίγκα Λάτσι, το Μάριο Μιτάι και τον Θεοδόση Μαχαίρα καθώς θεωρούνται πιο έτοιμοι και λογίζονται ως μέλη του rotation.

Μαζί με όλα αυτά, ο Κονέ «τρέχει» και επαφές για να βρουν ομάδα δύο παίκτες που δεν βρίσκονται στα πλάνα του συλλόγου. Ο Παουλίνιο μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και αποτελεί πιο εύκολη περίπτωση αφού δεν ανήκει στους υψηλά αμειβόμενους, όμως ο Νταβίντ Σιμάο εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο «βαρίδι» λόγω διάρκειας (Ιούνιος 2022) και ύψους (400.000) συμβολαίου, με την Ένωση να βρίσκεται σε επαφές με την πορτογαλική Μορεϊρένσε για την παραχώρησή του, τουλάχιστον ως δανεικό ως το καλοκαίρι.

Η ενίσχυση

Σενάρια μέχρι στιγμής «μπλέκουν» την ΑΕΚ με τον διεθνή επιθετικό Ευθύμη Κουλούρη, που δεν υπολογίζεται από την Τουλούζ, αλλά και τον Φραν Τούντορ. Συγκεκριμένα για τον Κροάτη αμυντικό πολωνικά δημοσιεύματα σήμερα (30/12) αναφέρουν: 

«Ο Πιατκόβσκι δεν είναι ο μόνος παίκτης της Ράκοβ που προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων. Κρούσεις εμφανίζονται, μεταξύ άλλων για τον Φραν Τούντορ. Ο Κροάτης δεξιός μπακ συνδέεται με γερμανικούς συλλόγους και την ΑΕΚ», γράφουν οι Πολωνοί για τον Κροάτη άσο που έχει τρεις συμμετοχές και ένα γκολ με το εθνόσημο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις