Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε με τρία γκολ την Ένωση στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε με τρία γκολ την Ένωση στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός έκλεισε ιδανικά τη χρονιά. Ο πρωταθλητής Ελλάδας πέρασε αλώβητος από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-2 για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που σημείωσε τρία γκολ, βύθισε ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ, η οποία ήταν σαν να έπαιζε εκτός έδρας, μιας και ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ δεν σταμάτησε να αποδοκιμάζει τους παίκτες και τη διοίκηση.

Η ΑΕΚ μπορεί να προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, ωστόσο όχι μόνο δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα, αλλά είδε και τον Ελ Αραμπί να τις δίνει τη χαριστική βολή στα τελευταία λεπτά.

Η αναμέτρηση δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και να προσφέρουν γκολ και θέαμα.

Μια κάκιστη σεζόν για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με την 5η θέση και δύο συνεχόμενες ήττες με ανατροπή, αφού πριν από τέσσερις ημέρες είχε χάσει με το ίδιο σκορ και από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας

Το σκορ άνοιξε στο 14΄ όταν ο Χατζισαφί έκλεψε τη μπάλα από τον Ελ Αραμπί σε ζωτικό χώρο στο κέντρο του γηπέδου. Η μπάλα έφτασε στον Στίβεν Τσούμπερ ο οποίος διένυσε αρκετά μέτρα χωρίς πίεση και με σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-0. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήλθε έξι λεπτά αργότερα.

Από σέντρα του Κούντε και λάθος απομάκρυνση του Στάνκοβιτς, ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε με κεφαλιά και «εξιλεώθηκε» για το δικό του λάθος.

Από το σημείο εκείνο ο Ολυμπιακός έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή και απειλούσε, όμως οι παίκτες του δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια.

Η ΑΕΚ βρήκε γρήγορο γκολ και στο β΄ ημίχρονο. Στο 48΄ από σέντρα του Χατζισαφί ο Λιβάι Γκαρσία με ένα από τα… γνωστά του τρομερά άλματα νίκησε στον αέρα τον Σισέ και με κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ένωση.

Στο 69΄ ο Ολυμπιακός έφερε ξανά το ματς στα ίσια με τον Ελ Αραμπί να φτάνει (ξανά με κεφαλιά) τα 15 γκολ στη Super League και τα 22 σε όλες τις διοργανώσεις.

Προς το τέλος του αγώνα οι προπονητές εξάντλησαν τις αλλαγές τους. Με τους πρωταθλητές έπαιξε και ο Κανέ, ενώ η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με σέντερ μπακ τον Μισελέν και τρεις παίκτες από την Β΄ ομάδα στη σύνθεσή της (Μιτάι, Μουστακόπουλος, Κορνέζος).

Στο 85΄ σουτ του Ρόνι Λόπες πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 88΄ ο Ελ Αραμπί ολοκλήρωσε τη σπουδαία βραδιά του με χατ-τρικ καθώς διαμόρφωσε το τελικό 2-3 με προβολή από κοντά μετά από κεφαλιά του Σισέ.

Σχεδόν σε όλο το διάστημα του αγώνα υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους λιγοστούς φίλους της ΑΕΚ. Είχαν ως στόχο τους παίκτες και τη διοίκηση, με τους «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους να ζητούν παραιτήσεις στελεχών και αποχωρήσεις παικτών.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (53΄ λ.τρ. Κορνέζος), Λε Ταλέκ, Σβάρνας (77΄ Ρότα), Μισελέν, Μοχαμαντί (77΄ Μιτάι), Κριχόβιακ (46΄ Σάκχοφ), Χατζισαφί, Τάνκοβιτς, Τσούμπερ, Γκαρσία (83΄ Μουστακόπουλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90΄ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Κούντε, Μπουχαλάκης (71΄ Κανέ), Φορτούνης (46΄ Μασούρας), Βαλμπουενά (79΄ Καρβάλιο), Βρουσάι (64΄ Λόπες), Ελ Αραμπί

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις