Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0: Θρίαμβος για την Ένωση και τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0: Θρίαμβος για την Ένωση και τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ επικράτησε κατά κράτος του Ολυμπιακού στην OPAP Arena και με τη νίκη 3-0 στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών στο Κύπελλο Ελλάδας, πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό.

Με δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, από πλασέ του Λιβάι Γκαρσία και ένα… αδιανόητο αυτογκόλ του Σαμασέκου, αλλά και ένα πέναλτι στην τελευταία φάση του ματς, η ΑΕΚ έριξε στα… σχοινιά τον Ολυμπιακό και βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την τύχη να προηγηθεί στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς, πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα. Ο Τσούμπερ έκανε με την μία την κάθετη πάσα προς τον Λιβάι Γκαρσία κι αυτός την έφερε μπροστά του στην περιοχή, για να πλασάρει απέναντι από τον Τζολάκη και να ευστοχήσει για το 1-0 στον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ της Ένωσης και οι γηπεδούχοι “απείλησαν” αμέσως μετά μία άστοχη κεφαλιά του Τζαβέλλα. Στο 14′ όμως, οι Πειραιώτες λίγο έλειψε να σκοράρουν στη δική τους πρώτη φάση στο ματς. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και “κεραυνοβόλησε” προς την εστία, αλλά η μπάλα “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Βρουσάι αστόχησε από καλή θέση.

Η ομάδα του Μίτσελ προσπάθησε στη συνέχεια να πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά η ΑΕΚ “πίεζε” ψηλά και στην πρώτη πάσα τους Πειραιώτες, διατηρώντας τον έλεγχο του αγώνα. Ήταν αυτή έτσι που βρήκε και ένα δεύτερο γκολ, έστω και με τη… βοήθεια του Σαμασέκου. Στο 28′ ο Τσούμπερ έκανε “μαγική” ντρίμπλα από δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζολάκη και ο Αφρικανός μέσος του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να διώξει ανενόχλητος με κεφαλιά, αλλά αντί να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας, για να κάνει το 2-0 για την ΑΕΚ με αυτογκόλ.

Η ομάδα του Αλμέιδα είχε και μία ευκαιρία σε προβολή του Λιβάι Γκαρσία στη συνέχεια, αλλά το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να προηγείται 2-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες έπαιξαν “ανοιχτό” ποδόσφαιρο και έψαξαν “διαδρόμους” προς την εστία για νέα γκολ. Ο Ολυμπιακός έφθασε πρώτο κοντά σε ένα τέρμα, αλλά ο Παπασταθόπουλος σούταρε πάνω στον Ντόη στο 56′ και ο Γκάρι Ροντρίγκες “σημάδεψε” για δεύτερη φορά το δοκάρι του Στάνκοβιτς, αυτή τη φορά το κάθετο.

Η ΑΕΚ “απάντησε” στο 60′, με τον Μάνταλο να δοκιμάζει ένα τρομερό σουτ με τη μία, λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε και κάπου και κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει στο 74′, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Ο Μπακαμπού καθυστέρησε να πλασάρει από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, ο Γκάρι Ροντρίγκες έβαλε την προβολή, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει με το ένα χέρι και τον Εμβιλά να σπρώχνει την μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά από θέση οφσάιντ σύμφωνα με το βοηθό, τον οποίο επιβεβαίωσε και το VAR.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα “κυριάρχησαν” κάποια φάουλ και η ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, αλλά η ΑΕΚ βρήκε και τρίτο γκολ, ουσιαστικά στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο Γκατσίνοβιτς “τσίμπησε” την μπάλα προ του Ντόη κι αυτός τον ανέτρεψε στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει αρχικά “παίζεται”, αλλά το VAR να του αλλάζει την απόφαση και να δείχνει πέναλτι. Ο Λιβάι Γκαρσία ευστόχησε από τα 11 βήματα και “έγραψε” το τελικό 3-0 στο ματς.

Η ΑΕΚ βρίσκεται έτσι μία… ανάσα από τον τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας, αφού ο Ολυμπιακός χρειάζεται πλέον νίκη με 4-0 για ανατρέψει το σκορ και να πάρει αυτός την πρόκριση από τα ημιτελικά.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (73′ Βίντα), Χατζισαφί – Ελίασον (83′ Άμραμπατ), Γαλανόπουλος (64′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (83′ Πινέδα), Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία, Τσούμπερ (64′ Αραούχο).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης – Βρουσάι (46′ Ροντινέι), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Σαμασέκου (46′ Φορτούνης), Χουάνγκ (66′ Βαλμπουενά) – Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66′ Μπακαμπού), Μπιέλ (39′ Μπουτούτσι).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις