Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Νίκη στο ντέρμπι για να ελπίζει σε «δώρο»

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Νίκη στο ντέρμπι για να ελπίζει σε «δώρο»
Intime.gr

Μόλις λίγα 24ωρα μετά το 0-0 στη Λεωφόρο, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (20:00, Newsit.gr, Cosmote Sport 2 HD), ψάχνοντας «τρίποντο» αλλά και… δώρο από το ματς του Παναθηναϊκού. Να της «κόψουν» τον τίτλο θα προσπαθήσουν οι «ερυθρόλευκοι».

ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στην «OPAP Arena» για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, με την Ένωση να θέλει μόνο τη νίκη που θα την διατηρήσει στο κόλπο του τίτλου, έστω κι αν τώρα δεν καράει την τύχη στα χέρια της.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη που θα την άφηνε μόνο πρώτη, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και… καβάλα στο άλογο για την κούπα του πρωταθλητή.

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό (στο 6ο τους και τελευταίο φετινό ματς), ελπίζοντας παράλληλα ότι ο ΠΑΟΚ θα «κόψει» βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι της Λεωφόρου, που θα διεξάγεται την ίδια στιγμή.

Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για δυο λόγους. Το «τρίποντο» θα… γλυκάνει λίγο την πίκρα των οπαδών της ομάδας, για τη φετινή πορεία των Πειραιωτών και παράλληλα θα τον διατηρήσει στην 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League και σε απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ, λίγο πριν το φινάλε των πλέι οφ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Σιντιμπέ και Αραούχο. Την ίδια στιγμή, ο Λάζαρος Ρότα μπήκε στην αποστολή της ομάδας, αλλά προέρχεται από διανυκτέρευσή στο νοσοκομείο, μετά το χτύπημα που δέχθηκε από τον Μπερνάρντ στη Λεωφόρο. Ο Έλληνας μπακ προπονήθηκε συντηρητικά κι έτσι η παρουσία του στην αρχική 11άδα της Ένωσης είναι εξαιρετικά αμφίβολη (τη θέση του αναμένεται να πάρει και πάλι ο Πινέδα).

Την ίδια στιγμή, ο Ζοσέ Ανιγκό συμπεριέλαβε στην αποστολή του ντέρμπι όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, με τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη, Σέρχι Κανός και Γκάρι Ροντρίγκες να μένουν εκτός λόγω τραυματισμού.

Οι πιθανές συνθέσεις του ντέρμπι

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Πινέδα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον, Γιόνσον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία, Τσούμπερ.

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ- Εμβιλά, Χουάνγκ- Μπιέλ, Βαλμπουενά, Φορτούνης – Μπακαμπού.

Διαιτητής: Ζερόμ Μπριζάρ (Γαλλία)

A’ Βοηθός: Μπεντζαμίν Παζέ (Γαλλία)

Β’ Βοηθός: Αλέξις Ογκέρ (Γαλλία)

4ος διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπάλας

VAR: Ζερεμί Πινιάρ (Γαλλία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις