Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι στην «OPAP Arena» που δίνει πρωτιά ενόψει play off

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι στην «OPAP Arena» που δίνει πρωτιά ενόψει play off
Intime.gr

ΑΕΚ και Ολυμπιακός «κοντράρονται» στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League (19:00, Newsit.gr, Cosmotesport2, για το γόητρο και την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα, πριν ξεκινήσουν τα play off.

Η «OPAP Arena» φιλοξενεί ένα τεράστιο ματς στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League. ΑΕΚ και Ολυμπιακός «μονομαχούν» μετά από 20 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ματς πρωταθλήματος, με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να είναι μεγάλο και για τις δυο ομάδες.

Σε περίπτωση νίκης, η ΑΕΚ νίκη θα μπει στα play off ως πρωτοπόρος (ό,τι κι αν γίνει στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός) και με τον… αέρα του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ ουσιαστικά θα θέσει τους «ερυθρόλευκους» εκτός διεκδίκησης, αφήνοντάς τους στο -9 από την κορυφή.

Σε περίπτωση που οι Πειραιώτες κάνουν το «διπλό», ή έστω φέρουν ισοπαλία, θα γίνουν η πρώτη ομάδα που θα «κόψει» βαθμούς από την ΑΕΚ μέσα στην «OPAP Arena», έχοντας όμως σαν σκοπό να της… χαλάσουν το αήττητο και την ψυχολογία.

Πρόκειται για την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα έπειτα από 20 χρόνια. Η αμέσως προηγούμενη μονομαχία τους (9/11/02) στο “σπίτι” των «κιτρινόμαυρων» είχε λήξει ισόπαλη 1-1 με τα γκολ των Τζόρτζεβιτς και Νικολαΐδη.

Το πρόσφατο 3-0 υπέρ της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας (οι δυο ομάδες έχουν μπροστά τους και τη ρεβάνς). Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού μετά από πέντε χρόνια (τρέχει αήττητο 15 αναμετρήσεων στη Super League)!

Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν είχε επικρατήσει εκτός έδρας με 2-1.

Ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει στη διάθεσή του τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος προέρχεται από θλάση. Στην αποστολή του Μίτσελ ο Χάμες Ροντρίγκες (πριν ένα μήνα έδωσε το τελευταίο του ματς), αλλά και ο Σαμασέκου (προέρχεται από τραυματισμό).

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα – Αραούχο, Τσούμπερ (ή Λιβάι Γκαρσία)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Μπα, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ – Χουάνγκ, Σαμασέκου – Μπιέλ, Φορτούνης, Μασούρας – Μπακαμπού

Διαιτητής: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)

Βοηθοί: Ντανιέλε Μπιντόνι και Αλμπέρτο Τεγκόνι (Ιταλία)

Τέταρτος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

VAR: Εουτζένιο Αμπατίστα (Ιταλία) και Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις