Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Οι «αγαπημένες» ομάδες των Ελ Αραμπί και Σέρχιο Αραούχο

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Οι «αγαπημένες» ομάδες των Ελ Αραμπί και Σέρχιο Αραούχο
Intime.gr

Παρά τα γκολ του Σέρχιο Αραούχο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει νικητής από την έδρα της ΑΕΚ, επικρατώντας με 3-2 στο ΟΑΚΑ. Ο Ελ Αραμπί “τίμησε” και πάλι τα “κιτρινόμαυρα” δίχτυα.

Ο Σέρχιο Αραούχο έβαλε δύο φορές την ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την πρώτη ισοφαρίζοντας και τη δεύτερη μειώνοντας το σκορ σε 3-2. Ο Αργεντίνος έφτασε τα πέντε γκολ με τη φανέλα της Ένωσης σε βάρος των Πειραιωτών, έχοντας πετύχει κόντρα στους “ερυθρόλευκους” τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα. Τρία στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο.

Ωστόσο, είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία που ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ πετυχαίνει δύο γκολ σε ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και φεύγει από το γήπεδο ηττημένος. Η πρώτη ήταν στις 20 Απριλίου 2002, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 4-3 την ΑΕΚ στο καθοριστικό για τον τίτλο παιχνίδι, με το Βασίλη Τσιάρτα να πετυχαίνει δύο γκολ.

Φυσικά, η… δόξα πηγαίνει στο νικητή. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπορεί να μην πέτυχε τόσο θεαματικά γκολ όσο ήταν αυτό του Αγκιμπού Καμαρά ή το δεύτερο του Αραούχο, ωστόσο ήταν καθοριστικά για το αποτέλεσμα.

Ο Μαροκινός επιθετικός έφτασε τα 46 γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν ανέβηκε θέση, αφού παραμένει 21ος στην ιστορία των σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αλλά πλησίασε στα τρία γκολ τον 20ο Όλεγκ Προτάσοφ.

Και βέβαια τα ποσοστά του είναι εντυπωσιακά, γιατί έχει βάλει 46 γκολ σε 75 παιχνίδια! Κοντά στα δύο γκολ κάθε τρία παιχνίδια! Μόνο ο Γιώργος Σιδέρης έχει καλύτερα ποσοστά.

Ακόμα ο Ελ Αραμπί έφτασε τα έξι γκολ εναντίον της ΑΕΚ, όσα έχει βάλει και σε βάρος της Λαμίας. Τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Πληροφορίες: slgr.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις