Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Οι παραδόσεις που θα δοκιμαστούν στο ντέρμπι της «OPAP Arena»

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Οι παραδόσεις που θα δοκιμαστούν στο ντέρμπι της «OPAP Arena»
Intime.gr

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην «OPAP Arena» θα είναι η 66η αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο την Ένωση και θα.. δοκιμάσει κάποιες “παραδόσεις” που έχουν δημιουργηθεί.

Το ΑΕΚ – Ολυμπιακός για την 26η αγωνιστική στη Super League είναι το πρώτο ντέρμπι πρωταθλήματος μεταξύ των δυο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις 9 Νοεμβρίου 2002. Τότε οι δύο ομάδες είχαν ολοκληρώσει την αναμέτρησή τους με ισοπαλία 1-1 (44’ Νικολαΐδης – 30’ Τζόρτζεβιτς).

Συνολικά σε 65 συναντήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ, 22 νίκες έχει η οικοδέσποινα, 20 ο επισκέπτης Ολυμπιακός, ενώ 23 ματς ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα γκολ (77-77)!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος (α΄ αγώνας), με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν με σκορ 3-0, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί χωρίς νίκη επί των «ερυθρόλευκων» από τις 7 Φεβρουαρίου 2018, όταν είχε επικρατήσει με 2-1 πάλι για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα ήταν πριν από πέντε χρόνια, στις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν είχε επικρατήσει εκτός έδρας του Ολυμπιακού με 2-1. Από τότε έχουν διεξαχθεί 15 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα -ανεξάρτητα έδρας- στις οποίες ο Ολυμπιακός διατηρεί το αήττητο και έχει επικρατήσει στις τρεις τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις του με την ΑΕΚ. Η ομάδα του Μίτσελ έχει να χάσει στο πρωτάθλημα από τους «κιτρινόμαυρους» εδώ και 1861 ημέρες.

«Οι επτά αγώνες ως φιλοξενούμενος με την ΑΕΚ, στους οποίους δεν έχει ηττηθεί αποτελούν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία των ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Super League από το 1959-60 και έπειτα», σημειώνει η Super League.

Η ΑΕΚ πάει σε αυτό το ντέρμπι έχοντας την απίστευτη ώθηση της έδρας της. Η Ενωση έχει μετατρέψει σε… φρούριο την” OPAP Arena” αφού από τις 3 του Οκτωβρίου και την 6η αγωνιστική -που έκανε πρεμιέρα στο νεότευκτο γήπεδο της- μετράει σε 14 παιχνίδια, ισάριθμες νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Δεν έχει φέρει ούτε ισοπαλία.

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητό της για έξι διαδοχικές αναμετρήσεις σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, με δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες και στις δύο περιπτώσεις.

Την ίδια στιγμή, αήττητος ως φιλοξενούμενος από την ΑΕΚ είναι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο διεθνής πορτιέρς δεν έχει χάσει από την Ένωση σε επτά ντέρμπι και δύο τελικούς Κυπέλλου ως παίκτης του ΠΑΟΚ.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι ο Πασχαλάκης είναι αήττητος και από την ημέρα που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα σε 19 αγώνες, ενώ ο αποψινός θα είναι ο 20ός. Μέσα σε αυτά τα ματς, είναι και το 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, για τον πρώτο γύρο της Super League, στο “Καραϊσκάκης”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις