Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ουτρέχτη 1-0: Φιλική νίκη με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία

ΑΕΚ – Ουτρέχτη 1-0: Φιλική νίκη με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 σε φιλικό αγώνα κόντρα στην ολλανδική Ουτρέχτη, με τον Λιβάι Γκαρσία να είναι ο πρωταγωνιστής και ο σκόρερ της αναμέτρησης.

Μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη σε ένα γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης με την Ουτρέχτη, ενώ έχασε σημαντικές ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “απείλησε” πρώτη με μακρινό σουτ του Σιμάνσκι, ενώ στο 19′ ο Τσούμπερ βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία του Μπάρκα.

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο Λιβάι Γκαρσία λίγο αργότερα, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ από καλή θέση έξω από την περιοχή, “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι των Ολλανδών.

Άστοχα ήταν και τα σουτ των Πινέδα και Ρότα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο και ολοκληρώθηκε έτσι με σκορ 0-0, αφού η Ένωση κράτησε με ευκολία το μηδέν στην άμυνά της.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όμως, η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει υπέροχο κοντρόλ και να ξεφεύγει από δεξιά για να πλασάρει με το αριστερό στην απέναντι γωνία και να πετύχει ένα όμορφο γκολ για το 1-0 στο ματς.

Αμέσως μετά μάλιστα, ο ίδιος ο Λιβάι Γκαρσία έφθασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά η νέα εξαιρετική του προσωπική ενέργεια, κατέληξε με ένα άστοχο πλασέ και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

 

Η ΑΕΚ διατήρησε πάντως τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος και ο Αθανασιάδης επενέβη όποτε χρειάστηκε, για να κρατήσει τη νίκη της Ένωσης, μέχρι το φινάλε της φιλικής αναμέτρησης με την Ουτρέχτη.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της ΑΕΚ στα φιλικά της Ολλανδίας και… τελευταία, αφού αύριο (28/07) αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την προετοιμασία της εντός συνόρων, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις ΑΕΚ – Ουτρέχτη

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς (57’ Αθανασιάδης), Μήτογλου (57’ Ραντόνια), Τζαβέλλας (57’ Μοχαμάντι), Χατζισαφί (57’ Κορνέζος), Ρότα (57’ Μισελέν), Πινέδα (57’ Μουστακόπουλος), Σιμάνσκι (57’ Γιόνσον, 90′ Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (57’ Φράνσον), Τσούμπερ (57’ Αμραμπατ), Μάνταλος (57’ Γιούσης), Γκαρσία (57’ Κοσίδης)

Ουτρέχτη (Ρ. Κράις): Μπάρκας, Βαν ντε Μάαρελ, Τερ Αβεστ, Ρένταν, Δουβίκας, Μπουθ, Βάρμερνταμ, Βαν ντε Στρικ, Μπουσαϊντ, Βαν ντερ Χορν, Κλούιφερτ, ενώ έπαιξαν και οι Νάικχους, Ντοστ, Φέρμαν, Ρόουερς, Σέιν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις