Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 4-1: Κιτρινόμαυρη παράσταση στην Opap Arena

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 4-1: Κιτρινόμαυρη παράσταση στην Opap Arena

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή σε ακόμα ένα παιχνίδι της στην Opap Arena. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα συνέτριψε τον Παναιτωλικό με 4-1 για την 18η αγωνιστική της Super League 1 και πλησίασε τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στον έναν βαθμό, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο.

Η ΑΕΚ ήταν και πάλι καταιγιστική στην Opap Arena, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στον Παναιτωλικό, ο οποίος θα μπορούσε να δεχθεί πολλά παραπάνω από τα τέσσερα γκολ που σημείωσε η Ένωση.

Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα και Άμραμπατ οι τέσσερις σκόρερ της ΑΕΚ. Είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Πέδρο με πέναλτι.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και “απείλησε” πρώτη φορά μόλις στο 9ο λεπτό του αγώνα, με τον Άμραμπατ να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Πινέδα πιο ψηλά από όλους να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Ανέστη να αποκρούει με το ένα χέρι.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει όμως για την ΑΕΚ, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα, μία απόκρουση από την άμυνα του Παναιτωλικού, έστειλε την μπάλα προς τον Αραούχο στα όρια της περιοχής κι αυτός έπιασε ένα εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Η ΑΕΚ πίεσε και για δεύτερο γκολ και το βρήκε στο 35′. Ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Λιβάι Γκαρσία με εξαιρετική κεφαλιά έγραψε το 2-0 για την Ένωση.

Ο Παναιτωλικός έβγαλε αντίδραση και στο 39′ κέρδισε πέναλτι, έπειτα από χέρι του Ρότα στην περιοχή. Ο Πέδρο ανέλαβε την εκτέλεση κι έγραψε το 2-1.

Η ΑΕΚ αναζήτησε τρίτο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Ανέστη, ωστόσο το 2-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Παναιτωλικός ήλπιζε σε κάτι καλό στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την μείωση του σκορ, ωστόσο η ΑΕΚ δεν είχε όρεξη για αστεία. Ποδοπάτησε τους Αγρινιώτες, καταφέρνοντας να βρει δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους.

Στο 50′ ο Πινέδα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Άμραμπατ, έγραψε το 3-1, ενώ στο 55′ ο Μαροκινός άσος σημείωσε το 4-1, ύστερα από ασίστ του Λιβάι Γκαρσία.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και να χάνει ευκαιρίες και για πέμπτο γκολ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντλι, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (72′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (72′ Φερνάντες), Αραούχο (72′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (72′ Φαν Βέερτ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (19′ Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73′ Μόρσεϊ), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίας (73′ Μπουζούκης), Ξενιτίδης (64′ Σενγκέλια), Κολοβός (64′ Μαλής), Πέδρο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις