Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: “Κέρβερος” ο Κυριακίδης, αποδοκίμασες στο ΟΑΚΑ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Μαντζουράκης έβαλε έναν δύσκολο… γρίφο στην ΑΕΚ, με την αμυντικό παιχνίδι του Παναιτωλικού, η Ένωση είχε έλλειψη φαντασίας στην ανάπτυξη της κι έτσι οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν στο 2017 όπως αποχαιρέτησαν την περασμένη χρονιά, με ισοπαλία (0-0). Σε μεγάλη βραδιά ο διεθνής τερματοφύλακας, Κυριακίδης, που… κατέβασε ρολά. Ακούστηκε και πάλι το σύνθημα “ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η AEK είχε την συντριπτική κατοχή, πολλές ευκαιρίες, αλλά “κλειδώθηκε” από την πολυπρόσωπη και καλά στημένη άμυνα του Παναιτωλικού κι έμεινε στο 0-0 σε ματς για την εξ αναβολής πρώτη αγωνιστική της Superleague.  Αυτή ήταν η 5η εντός έδρας ισοπαλία σε οχτώ αγώνες, για την ομάδα του Μοράις που συνεχίζει να “πετάει” βαθμούς στο ΟΑΚΑ, αν και παραμένει αήττητη.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ ήταν πολύ καλό, έχοντας την κατοχή της μπάλας και πιέζοντας τον Παναιτωλικό, που ήταν οργανωμένος στο δικό του μισό του γηπέδου. Η Ένωση θέλησε να γίνει από νωρίς απειλητική και το κατάφερε για πρώτη φορά στο 4′, με τον Κυριακίδη να διώχνει δύσκολα το δυνατό σουτ του Αϊντάρεβιτς απ’ την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής.

Οι Αγρινιώτες ξεπέρασαν το δυνατό δεκάλεπτο της Ένωσης και “παγώσουν” το ρυθμό του παιχνιδιού, μη επιτρέποντας στους Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον και Μάνταλο να περάσουν μπαλιές στο “κουτί”.Μάλιστα, από το 15λεπτο και μετά κέρδισαν μέτρα προς τα καρέ του Μπάρκα, χωρίς όμως να εκδηλώσουν κάποια προσπάθεια.

Οι “κιτρινόμαυροι” ανέβασαν και πάλι στροφές, αλλά οι Αγρινιώτες -πέρα από κάποιες ΄στημένες” φάσεις- δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πατήσουν εύκολα στη μεγάλη περιοχή τους. Οι Ενωσίτες έδειξαν έλλειψη ιδεών στην ανάπτυξη τους, οι σέντρες που έκαναν δεν πέρασαν κι έτσι το 0-0 ήταν στο σκορ του ημιχρόνου. Χαρακτηριστική ήταν η τελευταία φάση του πρώτου 45λέπτου, όταν τρια διαδοχικά σουτ από Γιόχανσον, Πατίτο και Σιμόες βρήκαν σε παίκτες του Παναιτωλικού. Όλοι οι Αγρινιώτες ήταν μπροστά από τα καρέ του Κυριακίδη!

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν προσηλωμένοι στην αμυντική τους λειτουργία και στην επανάληψη, κάνοντας δύσκολη τη… ζωή της ΑΕΚ, που εκδήλωσε τις επιθέσεις της κυρίως από δεξιά, χωρίς όμως να κάνει τον Κυριακίδη να ανησυχήσει. Στο 67′ όμως το παιχνίδι πήρε… φωτιά! Ο Μάνταλος έστειλε -με κεφαλιά- την μπάλα μόλις άουτ και στην επόμενη επίθεση ο Παναιτωλικός έχασε την πρώτη του και μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Μετά από λάθος του Κολοβέτσιου, ο Κλέσιο πήρε τη μπάλα, πέρασε τον Λαμπρόπουλο, βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα, αλλά πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ένωσης. Ήταν η στιγμή που ακούστηκαν και οι πρώτες αποδοκιμασίες για τους Ενωσίτες.

Το ΟΑΚΑ… κατηφόρισε και οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα για το γκολ (μπήκαν Μπακασέτας και Βάργκας στις θέσεις των Πατίτο και Πέκχαρτ αντίστοιχα). Στο 78′ και μετά από σέντρα του Γκάλο , ο Γιόχανσον στόπαρε με το στήθος, σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Κυριακίδης απομάκρυνε εντυπωσιακά!

 

Μέσα σε ένα λεπτό -και πάλι- είχαμε δυο τεράστιες ευκαιρίες. Στο 88′ και σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο Σιμόες ελίχθηκε κι έπιασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά! Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κλέσιο έφυγε στην αντεπίθεση , έφτασε απέναντι στον Μπάρκα, αλλά το πλασέ που έκανε -πιεζόμενος από πλάγια θέση- αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ της ΑΕΚ! Ήταν τότε που ακούστηκε και πάλι το “ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ” από την εξέδρα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Κυριακίδη να αποκρούει εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Πατίτο (66? Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78? Βάργκας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Λουίς Ρότσα, Κουτρομάνος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87? Βασιλούδης), Μουνιός, Μαρκόφσκι (82? Παπουτσογιαννόπουλος ) 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε