Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Καρέρα: “Πρέπει να αντιδράσουμε”

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Καρέρα: “Πρέπει να αντιδράσουμε”

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής (6/12) στο αθηναϊκό ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Superleague, με τον Μάσιμο Καρέρα να δίνει το σύνθημα αντεπίθεσης.

Ο Ιταλός τεχνικός, μιλώντας στην κάμερα της Nova, τόνισε πως η Ένωση θα πρέπει να αντιδράσει μετά την αποτυχημένη παρουσία της στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το κλίμα στην ομάδα μετά την ήττα από την Μπράγκα και τον αποκλεισμό:

«Το κλίμα είναι όπως πάντα, κανονικό. Όπως όταν κερδίζουμε δεν πρέπει να υπάρχει υπερβολική ευφορία, ούτε όταν χάνουμε να πέφτουμε στον πάτο. Επικεντρωνόμαστε στο σημαντικό ματς που έχουμε να δώσουμε αύριο».

Για τον ίδιο και πως υποδέχθηκε αυτόν τον αποκλεισμό:

«Δυστυχώς τα λάθη στο ποδόσφαιρο τα πληρώνεις και εμείς στο Europa League κάναμε κυρίως ατομικά λάθη και ήρθε ο αποκλεισμός. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα, έδωσε τα πάντα. Αλλά στο διεθνές επίπεδο τα λάθη τα πληρώνεις».

Για το μήνυμά του στους φίλους της ΑΕΚ για τον αποκλεισμό:

«Οι πρώτοι θλιμμένοι είμαστε εμείς σαν ομάδα και εγώ προσωπικά. Βάλαμε τα δυνατά μας αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Θέλω να τους πω ότι δουλεύουμε ως επαγγελματίες και δίνουμε τα δυνατά μας για να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει».

Για την εξήγηση που δίνει για τα αμυντικά λάθη και την έλλειψη συγκέντρωσης την οποία και ο ίδιος έχει διακρίνει:

«Χθες είδαμε ξανά τα γκολ που δεχθήκαμε από την Μπράγκα και διαπιστώσαμε ότι όλα ήρθαν από έλλειψη συγκέντρωσης σε ατομικό επίπεδο. Δεν θέλω να πω ότι ένας συγκεκριμένος παίκτης έκανε λάθος, όλοι όσοι παίζουν κάνουν ότι μπορούν. Είναι στις μικρές λεπτομέρειες τα λάθη και εκεί προσπαθούμε να δουλέψουμε για να μη δεχόμαστε γκολ, βελτιώνοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια».

Για το αν νιώθει ότι η ομάδα ψάχνει όπως και στην Τρίπολη έτσι και απέναντι στον Παναθηναϊκό μια αντίδραση:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε ανεξάρτητα από ό,τι έγινε στο παρελθόν. Είναι υποχρέωσή μας να παίζουμε κάθε αγώνα με σοβαρότητα και επαγγελματισμό βάζοντας τα δυνατά μας. Το τι έχει γίνει στο παρελθόν δεν μας ενδιαφέρει, αλλά πρέπει να παίζουμε με σοβαρότητα για το μέλλον».

Για το τι περιμένει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

«Τα ντέρμπι είναι πάντα ιδιαίτερα παιχνίδια. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, το ίδιο ξέρει και ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει να μπούμε μέσα δείχνοντας μαχητικότητα, γνωρίζοντας ότι πρέπει να υποφέρουμε και θα παίξουμε για τη νίκη».

Για το τι ξέρει για τον Παναθηναϊκό και για τον Μπόλονι:

«Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με λίγες δυσκολίες αλλά με την αλλαγή του προπονητή βελτιώθηκε. Σε ντέρμπι όμως δεν έχει σχέση η βαθμολογία και σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα. Το θέμα είναι η ψυχή και η όρεξη».

Για τους τραυματίες και ποιον δεν θα υπολογίζει:

«Πολύ πιθανό να μην είναι οι Λόπες και Τσιγκρίνσκι. Θα δούμε σήμερα σε τι κατάσταση είναι ο Μπακάκης. Από εκεί και πέρα όλοι οι άλλοι είναι διαθέσιμοι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις