Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Σύνθημα συσπείρωσης από Οφρυδόπουλο και Ρότα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Σύνθημα συσπείρωσης από Οφρυδόπουλο και Ρότα

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, μίλησε στην Cosmote TV για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ της Superleague.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός της Ένωσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τους χαμένους βαθμούς στο ΟΑΚΑ, τα εντός έδρας παιχνίδια που έρχονται, την κομβική σημασία του κόσμου, αλλά και στον νέο ρόλο του Νόρντιν Άμραμπατ.

Για την ισοπαλία, στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ:

Ο βαθμός της ισοπαλίας δεν είναι επιτυχημένο αποτέλεσμα για εμάς. Άρα κρατάμε τον βαθμό, χωρίς να μας ικανοποιεί και προχωράμε, βλέποντας το παιχνίδι που έρχεται απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σε ό,τι αφορά το ματς με τον ΠΑΟΚ, θεωρώ ότι δεν το κερδίσαμε, λόγω του πρώτου ημιχρόνου. Γιατί μπήκαμε καλά, στα τελευταία παιχνίδια μπαίνουμε καλά, σκοράραμε, είχαμε τρεις – τέσσερις ευκαιρίες, ακόμη και μετά την ισοφάριση του ΠΑΟΚ, αλλά δεν τις κάναμε γκολ. Στο καλό μας ημίχρονο, λοιπόν, πήγαμε στα αποδυτήρια ισόπαλοι. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο πιο ισορροπημένο, αλλά και πάλι κινδυνεύσαμε ελάχιστα. Ακόμη και στο δοκάρι του ΠΑΟΚ, αν δει κάποιος το επόμενο δεκάλεπτο, παίχτηκε στο μισό γήπεδο του ΠΑΟΚ. Σίγουρα δεν ήμασταν το ίδιο επιθετικοί, όμως στο πρώτο ημίχρονο, όμως δικαιολογείται, αν και δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, από το γεγονός ότι είχαμε ελάχιστες λύσεις επιθετικά στον πάγκο. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε, οι δυνάμεις μας πιθανόν να έπεσαν, κρατήσαμε το αποτέλεσμα και προχωράμε.

Για το γεγονός ότι από τα τέσσερα ματς που απομένουν, η ΑΕΚ έχει τα τρία στην έδρα της, όμως φέτος έχει χάσει πολλούς βαθμούς στο Ολυμπιακό Στάδιο:

Η ΑΕΚ έχει «πληγωθεί» φέτος στην έδρα της. Γιατί εκτός από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη στα play offs, υπήρχαν και τα ματς της κανονικής διάρκειας με τον ΟΦΗ, τον Παναιτωλικό, τον Βόλο… Αυτά τα ματς είναι βαθμοί. Αν τους συσσωρεύαμε, ίσως η ΑΕΚ να μην είχε πρόβλημα τώρα. Ας πάμε, όμως, σε αυτό που έχουμε μπροστά μας. Ναι, έχουμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας, αλλά επειδή κάθε εβδομάδα αλλάζει η βαθμολογία, αλλάζουν οι συσχετισμοί, καλό είναι να κοιτάξουμε μόνο το παιχνίδι που έρχεται. Θέλουμε μόνο τους τρεις βαθμούς απέναντι σε έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο, με έναν πολύ καλό προπονητή, που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Θα χρειαστούμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Ο κόσμος είναι το Α και το Ω για τον σύλλογο. Ο κόσμος έχει δίκιο, γιατί αν κάνουμε την αυτοκριτική μας, ένας μεγάλος σύλλογος διεκδικεί πράγματα μέσα στη χρονιά. Εμείς είμαστε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος και Κυπέλλου και στην Ευρώπη δεν προχωρήσαμε. Άρα ο κόσμος έχει δίκιο και που παραπονιέται και που έχει στεναχωρηθεί. Αυτή τη στιγμή, όμως, μένει ένας στόχος. Κι ένας στόχος κερδίζεται όταν συσπειρώνεται ένας οργανισμός. Άρα τώρα, επειδή θέλω να πιστεύω ότι βλέπουν ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από όλους, όχι από τον προπονητή, αλλά από όλο τον οργανισμό, θα μας στηρίξουν. Τους χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Για τη χρησιμοποίηση του Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης στο ματς με τον ΠΑΟΚ και πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστούν οι επιθέσεις σε έναν διαφορετικού τύπου ποδοσφαιριστή σε σχέση με τον Αραούχο, με δεδομένο τον λίγο χρόνο που υπάρχει:

Εμάς μας έτυχε αυτό με τον Σέρχιο, που είναι μια μεγάλη απώλεια φυσικά, και σκεφτήκαμε να κάνουμε την επιλογή του Άμραμπατ. Τις δύο ημέρες που είχαμε διαθέσιμες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ, φυσικά δουλέψαμε. Ο Νόρντιν είναι ένα πολύ έξυπνο παιδί, κατάλαβε τι θέλουμε να παίξουμε, πώς να το παίξουμε και μας βοήθησε πάρα πολύ. Τον βοήθησε πολύ και το στυλ της ομάδας, το πώς έπαιξε. Γιατί εκεί υπάρχει μια εργασία και είναι ξεκάθαρο, ότι η ομάδα παίζει κάτι. Κάτι το οποίο βοήθησε και τον Άμραμπατ να είναι συμμετοχικός στο παιχνίδι, ως φορ, αλλά αν παρατηρήσατε, βοήθησε και τον Σέρχιο στα Γιάννινα, απέναντι στον ΠΑΣ. Πήρε περισσότερο φορές τη μπάλα στη θέση του, σε αντίθεση με κάποιες άλλες φορές που ήταν πολύ περιφερειακός. Με απλά λόγια, έχουμε κάνει τη δουλειά του χρόνου που έχουμε διαθέσιμο.

Για το αν η νοοτροπία, η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα είναι, πλέον, το πρώτο κριτήριο στη σκέψη του στην τελική ευθεία των playoffs, σε ό,τι αφορά τις επιλογές του:

Η νοοτροπία είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο, με αρχές που θα βάλει ο κάθε προπονητής στα αποδυτήρια και που θα χαράξει έναν δρόμο από την αρχή έως το τέλος της χρονιάς. Πράγμα που θα γνωρίζει όλος ο οργανισμός. Αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό σας είχα πει και την προηγούμενη φορά ότι δεν είναι της παρούσης να πούμε περισσότερα, δεν μπορείς να προπονήσεις τη νοοτροπία, μπορείς όμως να την καθοδηγήσεις λίγο. Αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε και νομίζω ότι ίσως λίγο μας έχει βοηθήσει και αυτό. Ο σύλλογος, φυσικά, δεν είναι κλειστός για κανέναν παίκτη, τουλάχιστον από εμένα και τους συνεργάτες μου. Όποιος είναι ο πιο σοβαρός, ο πιο υπεύθυνος, αυτός που εργάζεται, αυτός που θέλει και μπορεί, έχει θέση και στην αποστολή, αλλά και στην ενδεκάδα.

Ρότα: «Θα χρειαστούμε τη βοήθεια του κόσμου»

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Ρότα δήλωσε:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: Ένας σημαντικός βαθμός, αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, γιατί αξίζαμε περισσότερα, με τον τρόπο που παίξαμε και την προσπάθεια που κάναμε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά προχωράμε.

Για το αν το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι «τελικός»:

Όπως κάθε παιχνίδι στα play offs, έτσι κι αυτό είναι «τελικός». Θα χρειαστούμε τη βοήθεια του κόσμου, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για εμάς.

Η γνώμη του για τον Παναθηναϊκό: Ένας δυνατός αντίπαλος, με καλούς παίκτες, αλλά εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να νικήσουμε.

Για το τι στοιχεία που θα χρειαστεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι: Πάθος. Αυτό μόνο. Τίποτε άλλο. Μόνο αυτό αρκεί.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις