Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τεράστιο πράσινο “διπλό” – Βύθισε στον προβληματισμό την Ένωση (videos)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τεράστιο πράσινο “διπλό” – Βύθισε στον προβληματισμό την Ένωση (videos)

“Πράσινο” βάφτηκε το αθηναϊκό ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Superleague. Ο τυπικά φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ, πανηγυρίζοντας την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα και την πρώτη μεγάλη επιτυχία του στην εποχή Μπόλονι.

Δείτε το LIVE του αγώνα από το newsit.gr

Οι “πράσινοι” ήταν ανώτεροι από την Ένωση στο πρώτο ημίχρονο, σημείωσαν δύο γκολ, εκμεταλλευόμενοι τα τεράστια αμυντικά προβλήματα της ομάδας του Καρέρα (σ.σ. ειδικά στα πλάγια), τα οποία στάθηκαν ικανά για να του χαρίσουν τη νίκη, μιας κι η Ένωση βρήκε αργά το γκολ στο δεύτερο μέρος.

Σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Μακέντα και Κουρμπέλης, με τους “πράσινους” να πανηγυρίζουν τη δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, να φτάνουν τους 15 βαθμούς και να πατούν για πρώτη φορά φέτος το πόδι τους στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ, η οποία “ξύπνησε” μετά το 70′ και βρήκε γκολ με τον Ολιβέιρα στο 87′, υπέστη την πρώτη της ήττα, έπειτα από τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα κι έμεινε στους 19 βαθμούς, βλέποντας τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να ξεφεύγει με έξι πόντους στην κούρσα του τίτλου.

Πολύ βαρύ το κλίμα για τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος μετά τις τραγικές εμφανίσεις και τον αποκλεισμό στο Europa League, είδε την ομάδα του να πραγματοποίησε ακόμα μία κακή εμφάνιση και να χάνει εύκολα το αθηναϊκό ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν βρίσκεται στο καλύτερο του φεγγάρι.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ από τα… αποδυτήρια. Μόλις στο τρίτο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης γέμισε από τα δεξιά, με τον Μαουρίσιο να χάνει το άχαστο. Ο Βραζιλιάνος μέσος, μπροστά σε κενή εστία, βρήκε την μπάλα με το στήθος, αστοχώντας εξ επαφής!

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, με την ΑΕΚ να βγαίνει μπροστά στη συνέχεια και να προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Διούδη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου στο 5′ αλλά και το σουτ του Λιβάγια στο 18′.

Στα πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ πιο κοντά στο γκολ, παίζοντας πολύ από τα πλάγια, ειδικά από τη δεξιά πλευρά όπου ήταν ο Βασιλαντωνόπουλος.

Το σκορ στο αθηναϊκό ντέρμπι άνοιξε τελικά στο 34′. Ο Χατζηγιοβάνης με υπέροχη ενέργεια βρήκε τον Μακέντα, ο οποίος νίκησε με πλασέ σε τετ-α-τετ τον Τσιντώτα για το 0-1.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 38′, λίγο έλειψε να γίνει το 0-2. Ο Χατζηγιοβάνης πέρασε τον Ινσούα και βρέθηκε απέναντι στον Τσιντώτα, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να λέει “όχι” στον άσο του Παναθηναϊκού.

Τα μπακ της ΑΕΚ δεινοπαθούσαν, με τον Παναθηναϊκό να “χτυπάει” ασταμάτητα τους Ινσούα και Βασιλαντωνόπουλο, δημιουργώντας φάσεις από τα πλάγια.

Ότι δεν κατάφερε ο Χατζηγιοβάνης λίγο νωρίτερα, το πέτυχε ο Κουρμπέλης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Ο Ζαγαρίτης “τρύπησε” και πάλι τον Βασιλαντωνόπουλο, έκανε παράλληλη πάσα στον επερχόμενο Κουρμπέλη, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να κάνει το 0-2 με τη βοήθεια του δοκαριού και της τύχης.

 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Καρέρα προσπάθησε από τον πάγκο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, περνώντας τους Παουλίνιο και Λιβάι Γκαρσία στις θέσεις των Βασιλαντωνόπουλου και Τάνκοβιτς (σ.σ. πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο).

Η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να μειώσει γρήγορα το σκορ για να μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική. 

Ο Παναθηναϊκός περίμενε την Ένωση πίσω, έχοντας κλείσει πολύ καλά τους χώρους και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να “κλειδώσει” τη νίκη.

Στο 66′ ο Καρέρα έπαιξε ένα από τα τελευταία του χαρτιά, βγάζοντας τον Σάκχοφ και βάζοντας τον Ολιβέιρα στο παιχνίδι.

Η Ένωση συνέχισε να μην απειλεί ιδιαίτερα, με τον Μπόλονι να έχει κερδίσει κατά κράτος τη μάχη των πάγκων από τον Καρέρα.

Στο 70′, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πέρασε στο παιχνίδι τον Καρλίτος στη θέση του τραυματία Βιγιαφάνες, ενώ στο 72′ έβγαλε τον Μακέντα για να περάσει τον Αγιούμπ, δίχως να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι του “τριφυλλιού”.

Στο 73′ σημειώθηκε η καλύτερη φάση της ΑΕΚ για να μειώσει το σκορ, με τον Λιβάι Γκαρσία να σεντράρει, τον Ανσαριφάρντ να κάνει την κεφαλιά αμαρκάριστος, αλλά να αστοχεί, ενώ στο 78′ ο Διούδης απέκρουσε δύσκολα σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή.

Στο 87′ η υπεροχή της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς. Μετά από ωραία σέντρα του Παουλίνιο, ο Ολιβέιρα ξεχάστηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με σουτ από την μικρή περιοχή εκτέλεσε τον Διούδη, μειώνοντας σε 2-1.

Το παιχνίδι πήρε… φωτιά και στο 89′ σημειώθηκε ακόμα μία μεγάλη φάση για την ΑΕΚ. Ο Μαχαίρας μπήκε ολομόναχος από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα με τον Διούδη να διώχνει αρχικά και στη συνέχεια ο Σένκεφελντ να απομακρύνει σε κόρνερ προ του Λιβάγια.

Η ΑΕΚ πίεσε στις καθυστερήσεις για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Διούδη, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μία σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (82’ Χνιντ), Ινσούα, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ (66’ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς (46’ Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82’ Μαχαίρας).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (86’ Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (70’ Καρλίτος), Μακέντα (71’ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (87’ Χουάνκαρ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις