Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Θα «μιλήσει» η έδρα ή το αήττητο στο ντέρμπι της «OPAP Arena»;

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Θα «μιλήσει» η έδρα ή το αήττητο στο ντέρμπι της «OPAP Arena»;
Intime.gr

Μπορεί το αποψινό ΑΕΚΠαναθηναϊκός (19:30, NewsIt.gr, COSMOTE SPORT 1) να μην βγάζει πρωταθλητή, αλλά το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στην «OPAP Arena» έρχεται σε μια περίοδο που οι δυο ομάδες χρειάζονται τη νίκη για να στείλουν… μηνύματα.

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Με «αέρα» επτά βαθμών πηγαίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες, έπειτα από δυο σερί ισοπαλίες (1-0 στη Λιβαδειά), ισοφαρίζοντας ιστορική επίδοση 28 ετών, μένοντας αήττητοι για 16ο σερί παιχνίδι.

Το «τριφύλλι» θέλει να βγει -τουλάχιστον- αλώβητο από την κατάμεστη «OPAP Arena» κι έτσι να δείξει στον ανταγωνισμό πως φέτος μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενόψει και των play off.

Από την άλλη, η ΑΕΚ, αφού μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή, έκανε… πισωγύρισμα, χάνοντας στα Γιάννενα. Πλέον, για τους «κιτρινόμαυρους» το παιχνίδι είναι must win προκειμένου να μείνουν εντός διεκδίκησης τίτλου αλλά και στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του UEFA ChampionsLeague.

Μετά και τη νίκη του ΠΑΟΚ στην έδρα της Λαμίας, οι δυο «δικέφαλοι» ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τον Ολυμπιακό (παίζει νωρίς στην έδρα του Βόλου) να βρίσκεται στο -3 από την Ένωση. Οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν να δείξουν πως μπορούν να αντέξουν σε αυτή την πίεση με μια μεγάλη νίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πέρα από τα μακροχρόνια προβλήματα τραυματισμών, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο «πονοκέφαλο», για τον καταρτισμό της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Πέρεθ (εξέτισε την ποινή του).

Απ’ την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα συμπεριέλαβε στην αποστολή της ΑΕΚ τον Λάζαρο Ρότα, αλλά είναι άγνωστο το εάν θα τον χρησιμοποιήσει (έλειψε αρκετές ημέρες, λόγω ίωσης). Επίσης, στην αποστολή επέστρεψαν οι Πέτρος Μάνταλος και Νταμιάν Σιάνσκι.

Διαιτητής του ντέρμπι θα είναι ο Πορτογάλος, Αντόνιο Νόμπρε. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Πέδρο Ριμπέιρο, Τιάγκο Κόστα, 4ος ο Σιδηρόπουλος και στο VAR οι Φάμπιο Μέλο, Πέτρος Πάτρας.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ – Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Τσέριν – Παλάσιος, Σπόραρ, Μπερνάρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις