Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ένας “killer” και μια… άφαντη ομάδα στο ΟΑΚΑ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η AEK ήταν εμφανέστατα καλύτερη του ΠΑΟΚ, τον οποίο και διέλυσε στο ΟΑΚΑ με 3-0. Το εκτυφλωτικό “άστρο” του Σέρχιο Αραούχο και ο τραγικός “δικέφαλος του Βορρά”.

Ήταν μια ημέρα γεμάτη ΑΕΚ! Η “κιτρινόμαυρη” Κυριακή ξεκίνησε με την διαδήλωση των οπαδών της Ένωσης έξω απ’ το δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας για την “Αγιά- Σοφιά” και ολοκληρώθηκε με έναν θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ με 3-0.

Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν στο ματς με τους Θεσσαλονικείς “τρελαμένοι” και… καθάρισαν την ομάδα του Ίβιτς χωρίς μεγάλη δυσκολία, δείχνοντας πως έχουν αδικήσει τόσο καιρό τους εαυτούς τους με τα σκαμπανεβάσματα τους, τα οποία πρέπει να περιορίσουν για να μην κινδυνέψει η είσοδος της ομάδας στα πλέι οφ. Ο Χιμένεθ κρατάει την Ένωση σε… ψηλό επίπεδο και χωρίς να δεχθεί γκολ μέσα στο ΟΑΚΑ. Έτσι, μεγάλο ρόλο για την παραμονή του στον πάγκο του “δικέφαλου” θα παίξει η τελική κατάταξη της ομάδας, αλλά και η πορεία της στο Κύπελλο.

Τόσο ο Βράνιες, όσο και ο Αϊντάρεβιτς έχουν ανεβάσει… επίπεδο τον “δικέφαλο”, αλλά η μετεγγραφή του Ιανουαρίου που με το “καλημέρα” έκανε το “μπαμ” ήταν αυτή του Σέρχιο Αραούχο. Γιατί πολύ απλά, όταν είσαι παιχταράς, θέλεις λίγο καιρό προσαρμογής και ψάχνεις την ευκαιρία να “τρελάνεις” κόσμο. Ο Αραούχο σκόραρε στην αρχή (1΄) και το τέλος (85΄) της αναμέτρησης, με το δεύτερο του τέρμα να είναι ένα… ποίημα, ενώ ήταν και στη φάση της αποβολής του Μαλεζά. Η ΑΕΚ βρήκε ένα “11” που να “ματώνει” τα αντίπαλα δίχτυα, με τον κόσμο να ζητάει το… δύσκολο, δηλαδή την παραμονή του.

Απ’ την άλλη, ο ΠΑΟΚ ήταν ένα “φάντασμα” του εαυτού του. Οι Θεσσαλονικείς δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του ντέρμπι το καλό πρόσωπο που έδειξαν κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και γενικά την τελευταία περίοδο στο πρωτάθλημα, εκεί όπου έπαιξαν την καλύτερη μπάλ.

Η ομάδα του Ίβιτς έχασε κατά κράτος τη μάχη στο χώρο του κέντρου (Γιόχανσον και Σιμόες έκαναν… πάρτι) παρουσίασε σημαντικά λάθη στην αμυντική της λειτουργία, ενώ η αναγκαστική αλλαγή του Κρέσπο και η αποβολή του Μαλεζά -απλά- δεν της άφησαν την παραμικρή ευκαιρία να συνέλθει από το γρήγορο γκολ του Αραούχο και να φανεί ανταγωνιστική.

Το κυριότερο πρόβλημα πάντως που φάνηκε να υπάρχει στον “δικέφαλο του Βορρά” είναι το έλλειμμα προσωπικότητας (δεν εμφανίστηκε ένας παίκτης να.. τραβήξει τους υπόλοιπους). Πάντως, κόντρα στην ΑΕΚ, είδαμε και την αδυναμία του Ίβιτς να “ανακατέψει την τράπουλα” όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Έτσι, ο ΠΑΟΚ έχασε την ψυχολογία που δημιούργησε μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό και πλέον είδε τη διαφορά του από τον παναθηναϊκό και την Ένωση να μειώνεται, στη “μάχη” των ομάδων ενόψει πλέι οφ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε