Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ο Μουργκ «ξέρανε» την Ένωση και οι Θεσσαλονικείς «βλέπουν» τελικό (video)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ο Μουργκ «ξέρανε» την Ένωση και οι Θεσσαλονικείς «βλέπουν» τελικό (video)
ΦΩΤΟ Intime

Ένα απευθείας φάουλ του Τόμας Μουργκ στο 90’+4′ χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και του έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης.

Μία μεγάλη και αναπάντεχη (βάση της εικόνας του ματς) νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε ένα ματς με ελάχιστες ευκαιρίες και την Ένωση να στέκεται ελαφρώς καλύτερα, όλα έδειχναν πως το 0-0 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά ο Τόμας Μουργκ ήρθε από τον πάγκο στο 90′ και 4 λεπτά μετά υπέγραψε με μαεστρική εκτέλεση φάουλ τη νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά», βάζοντας… δύσκολα στην Ένωση για τη ρεβάνς της Τούμπας στις 27 Απριλίου.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε από την αρχή με διάθεση να τρέξει και να επιτεθεί και μόλις στο 5′ ο Νταντσένκο μπήκε επικύνδινα στην περιοχή, αλλά δεν υπήρχε κανείς για να προλάβει το γύρισμά του, ενώ στο 8′ η όμορφη συνεργασία του Τάνκοβιτς με τον Λόπες ανάγκασε τον Πασχαλάκη στην πρώτη μεγάλη επέμβαση στο ματς, στο τετ-α-τετ με τον μπακ της Ένωσης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθονται από την αριστερή πτέρυγα, καθώς το βάρος της άμυνας του ΠΑΟΚ είχε πέσει στον περιορισμό του Λιβάι Γκαρσία, αφήνοντας χώρους στον Τάνκοβιτς. 

Στο 26′ πάντως ο Ολιβέιρα ήταν αυτός που ξέφυγε από την «ασπρόμαυρη» άμυνα εξαπολύοντας δυνατό διαγώνιο σουτ από δεξιά και μέσα από την πειροχή, με τον Πασχαλάκη ωστόσο να κρατάει ξανά το μηδέν με εντυπωσιακή επέμβαση. 

Βιεϊρίνια και Ίνγκασον πρόλαβαν τελευταία στιγμή τον Τάνκοβιτς σε δύο περιπτώσεις (30′, 35′), πριν ολοκληρώσει την τελική του προσπάθεια, ενώ ενδιάμεσα στο 35′ ο Μάνταλος πρόλαβε και κόντραρε τη μπάλα στο βολέ του Τζόλη από το σημείο του πέναλτι, μετά από γύρισμα του Κρμέντσικ. Ο αρχηγός της ΑΕΚ μάλιστα έδειξε να πονάει από την σύγκρουση, αλλά μετά τις ιατρικές βοήθειες συνέχισε κανονικά στον αγώνα.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για το πρώτο μέρος άνηκε πάντως στον ΠΑΟΚ, καθώς στο 43′ ο Τσιντώτας έκανε λάθος και έδωσε την μπάλα στον Τζόλη, αλλά ο νεαρός επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» πλάσαρε αδύναμα στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Ένωσης και οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν ξανά διάθεση να επιτεθούν, αλλά σταδιακά τον ρυθμό να πέφτει. Στο 59′ καταγράφηκε η πρώτη αξιόλογη φάση, καθώς ο Λιβά Γκαρσία βγήκε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, έκανε το γύρισμα για τον Τάνκοβιτς στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο Ίνγκασον πρόλαβε τον Σουηδό και έδιωξε σε κόρνερ. Από εκεί κι έπειτα οι δύο ομάδες αναλώθηκαν ως το τέλος σε μονομαχίες στο κέντρο, ενώ παρά τις αρκετές στημένες φάσεις σε καλά σημεία, δεν κατάφερνα να δημιουργήσουν κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία, με τους δύο προπονητές να μην επιχειρούν κανένα ρίσκο ως το τέλος του ματς, αλλάζοντας πρόσωπα αλλά όχι διάταξη.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα ήταν όμως ο Τόμας Μουργκ, που πέρασε στη θέση του Τζόλη στο 90′ και στο 90’+4′, κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του ματς, εκτέλεσε υπέροχα φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ 15 μέτρα μακριά από την εστία, αφήνοντας άγαλμα τον Τσιντώτα και «ξεραίνοντας» την ΑΕΚ, η οποία είναι με την πλάτη στον τοίχο ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νταντσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος (88’ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (63’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (68’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (64’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ντάγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64’ Ουάρντα), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (91’ Μουργκ), Κρμέντσικ (73’ Σβιντέρσκι)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις