Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ώρα «στέψης» στο Πανθεσσαλικό με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ώρα «στέψης» στο Πανθεσσαλικό με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Intime.gr

Η αυλαία της ποδοσφαιρικής σεζόν στην Ελλάδα πέφτει με τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο Πανθεσσαλικο για το βαρύτιμο τρόπαιο (20:30, Newsit.gr, Comsote Sports 1). Το νταμπλ θέλει να πετύχει η Ένωση, ενώ ο “δικέφαλος του Βορρά” ψάχνει μια ακόμα κούπα στο θεσμό, που θα του δώσει και το μοναδικό “εισιτήριο” για το Europa League της νέας περιόδου.

Τελικός “δικεφάλων” στο Βόλο. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο Πανθεσσαλικό, στον κεκλεισμένων των θυρών τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (20:30, Newsit.gr, Comsote Sports 1), μια αναμέτρηση που… πέρασε από σαράντα κύματα, για να βρει τελικά έδρα διεξαγωγής..

Η αποψινή θα είναι η πέμπτη φετινή αναμέτρηση των δυο ομάδων, καθώς έχουν προηγηθεί δύο ματς για την κανονική διάρκεια της Super League και δύο στα playoffs. Στα τρία από τα τέσσερα αυτά παιχνίδια, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη (2-0 και 4-0 εντός και 1-0 εκτός), με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει το ματς στην Τούμπα (2-0), στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Για έβδομη φορά στην Ιστορία τους, οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες, στον 68ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Όποια κι αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα διαταράξει την απόλυτη ισορροπία που υπάρχει στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις τους.

Αυτή θα είναι η τέταρτη συνάντησή για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τα τελευταία επτά χρόνια (από το 2017 έως το 2019 ήταν οι σταθεροί φιναλίστ). Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τους τρεις αυτούς τελικούς, ενώ η ΑΕΚ είχε επικρατήσει στους τρεις πρώτους (1939, 1978 και 1983). Βέβαια, ουδείς θέλει να θυμάται τον τελικό του 2017, στο ίδιο γήπεδο, που σημαδεύτηκε από πολύ σοβαρά επεισόδια.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι φιναλίστ για 27η φορά και μάλιστα για έκτη τα τελευταία οκτώ χρόνια, αφού από το 2016 και μετά έχουν λείψει μόνο από δύο τελικούς, το 2021 και το 2022. Για τους «ασπρόμαυρους» θα είναι ο 23ος τελικός και ο έκτος τα επτά τελευταία χρόνια, αφού από το 2017 μέχρι και την τρέχουσα σεζόν δεν ήταν φιναλίστ μόνο το 2020, οπότε αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά.

Οι δυο φιναλίστ, πέραν του τροπαίου, έχουν κι άλλους λόγους να θέλουν να φτάσουν στη νίκη. Για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, έπειτα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 13ου στην ιστορία της και πρώτου από το 2018, δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία (σ.σ. λόγω και της εικόνας που παρουσίασε μέσα στη χρονιά) να φτάσει στο πρώτο νταμπλ από το 1983.

Για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι μια ευκαιρία να «κλέψει» το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League από τον Ολυμπιακό, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στη Super League, «υποβιβάζοντας» τους «ερυθρόλευκους» σε αυτά του Conference League.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε «πάνοπλη» και συσπειρωμένη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, με τον Ματίας Αλμέιδα να παίρνει άπαντες στην αποστολή, ακόμα και τον τραυματία, Σέρχιο Αραούχο.

Ίδια τακτική επέλεξε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, στην οποία έδωσαν το «παρών» εκατοντάδες φίλοι της ομάδας ώστε να ντοπάρουν ψυχολογικά τους παίκτες, πήρε όλους τους παίκτες στην αποστολή, συμπεριλαμβανομένου και του τραυματία, Νέλσον Ολιβέιρα.

Θυμίζουμε ότι ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών -με ελάχιστες προσκλήσεις- μ την αστυνομία να στήνει μπλόκα στις “πύλες” του Βόλου και την τοπική Αρχή να αναφέρει πως θα “κλειδώσει” το Πανθεσσαλικό, σε περίπτωση που οπαδοί των δυο ομάδων κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέδια): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Μάνταλος, Πινέδα, Ελίασον – Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες – Σβαμπ, Ντάντας – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Μπράντον Τόμας.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ

1ος Βοηθός: Μαρκ Μπορς

2ος Βοηθός: Στέφαν Λουπ

4ος Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

VAR: Γκίντερ Περλ

AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης

Παρατηρητής: Βασίλειος Τεροβίτσας

Να αναφέρουμε ότι ο αγώνας θα μεταδοθεί και από το κανάλι της Cosmote TV στο youtube

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις