Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Οι Ηπειρώτες “έκλεψαν” την ισοπαλία!

ΦΩΤΟ eurokinissi
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η τύχη μόνο σύμμαχος της ΑΕΚ δεν είναι τον τελευταίο καιρό. Η ομάδα του Ζοσέ Μοράις ήταν αγκαλιά με τη νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και με τον σκόρερ των φιλοξενούμενων να είναι σε θέση οφσάιντ. Οι Ηπειρώτες “έκλεψαν” τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), αφήνοντας την ΑΕΚ στο -11 από τον Ολυμπιακό.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Απίστευτο σε εξέλιξη ήταν το παιχνίδι. Η Ένωση έπαιξε με δέκα παίκτες από το 10ο λεπτό μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Αραβίδη, που χτύπησε τον Μπέριο στο στήθος με κεφαλιά, ενώ είχε και χαμένο πέναλτι στο 32΄ με τον Μάνταλο (δοκάρι). Τελικά, κατάφερε να προηγηθεί με τον Πέκχαρτ στο 68′, αλλά δεν πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς ο Μαμπουλού έφερε το παιχνίδι στα ίσια με γκολ από θέση οφσάιντ.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για την ΑΕΚ. Ο Χρήστος Αραβίδης δεν μπόρεσε να ελέγξει τα νεύρα του, χτύπησε τον Μπέριο κι αποβληθήκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας με 10 παίκτες την ομάδα του από το 10ο λεπτό. Νωρίτερα, ο Πέκχαρτ νικήθηκε από τον Περιστερίδη (7ο λεπτό), ενώ ο Ζάϊρο στο 9’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα σε τετ-α-τετ.

Παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε να ανοίξει το σκορ, εν αντιθέσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν ακίνδυνος. Στο 31′, μάλιστα, έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το 1-0, καθώς ο Πατίτο κέρδισε πέναλτι από τον Μπουκουβάλα, με τον Μάνταλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Περιστερίδη.

Η ΑΕΚ μπήκε “φουριόζα” και στο δεύτερο μέρος, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Στο 62′ ο Πέκχαρτ νικήθηκε για δεύτερη φορά από τον Περιστέριδη, ενώ στο 68′ οι παίκτες του Μοράις βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ. Ο Περιστερίδης, προσπαθώντας να σώσει το κόρνερ μετά από κόντρες, έβαλε ξανά την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά του έφυγε μέσα από τα χέρια. Ο Γκάλο έκλεψε, ανατράπηκε, με τον Πέκχαρτ να κάνει το 1-0 πάνω στη γραμμή.

Ο διατητής έκανε σοβαρός λάθος σ’ αυτή τη φάση, καθώς έπρεπε να δώσει πέναλτι στην ΑΕΚ και να αποβάλλει τον Περιστερίδη, κι όχι να αφήσει το πλεονέκτημα για να σκοράρει ο Τσέχος επιθετικός.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε μαζικά μπροστά, προσπαθώντας να πετύχει το γκολ της νίκης. Η ΑΕΚ του έδωσε στημένες φάσεις, φάουλ και κόρνερ, με τους Ηπειρώτες να κλείνουν την Ένωση στα καρέ της. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Μπέριου, όμως δύο λεπτά αργότερα στο 90+4′ ο Μαμπούλου ισοφάρισε. Αυτή τη φορά ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία, παρότι ο επιθετικός του ΠΑΣ ήταν εκτεθειμένος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (77′ Γαλανόπουλος), Πατίτο (77′ Χριστοδουλόπουλος), Αραβίδης, Πέκχαρτ (87′ Βάργκας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Γαρουφαλιάς (86′ Γιάκος) , Κοζορώνης (72′ Κόντε), Ακόστα (76′ Ναδάλες), Ζάιρο, Μαμπουλού.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε