Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

ΑΕΚ: Πρόστιμο 82.000 ευρώ από την UEFA και κίνδυνος κλεισίματος θυρών

ΑΕΚ: Πρόστιμο 82.000 ευρώ από την UEFA και κίνδυνος κλεισίματος θυρών
Eurokinissi

Υψηλότατο πρόστιμο στην ΑΕΚ από την UEFA, για το ματς με τον Άγιαξ. Συνολικά στις 82.000 ευρώ, ποσό το οποίο έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ποινών, στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς της Ένωσης -από τα προκριματικά- με το συνολικό αριθμό να είναι πλέον εξαψήφιος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το μεγαλύτερο μέρος -και- του νέου προστίμου που επέβαλε η UEFA στην ΑΕΚ, αφορά τα laser και τους διαδρόμους που καταλαμβάνονται από κόσμο. Τα πρόστιμα γι΄αυτές τις παραβάσεις, ακριβώς επειδή είναι επαναλαμβανόμενες, διπλασιάζονται προς το παρόν.

Στις εκθέσεις των παρατηρητών ορίζεται ως πηγή των παραβάσεων κυρίως το «πέταλο» προς την πλευρά του Άλσους. Πλέον, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, με τιμωρία κλεισίματος των συγκεκριμένων θυρών.

Η ΑΕΚ κάνει προσπάθεια, να τηρηθούν όσα προβλέπονται από την UEFA, την ώρα που οι οπαδοί της έχουν ανταποκριθεί εξαιρετικά στον περιορισμό βεγγαλικών, φωτοβολίδων και κροτίδων.

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, με την χρήση των λέιζερ, αλλά και στους διαδρόμους, που πρέπει να είναι “καθαροί” από κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ημίχρονο του αγώνα με τον Άγιαξ υπήρξε ένα… θρίλερ για τη συνέχεια του αγώνα, αν δεν σταματούσαν τα λέιζερ.

Να τονιστεί επίσης πως για το ματς με τον Άγιαξ υπάρχει σοβαρό πρόστιμο και για τα αντικείμενα που έπεσαν στην διάρκεια των πανηγυρισμών του γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά και για κάποια επεισόδια μικρής έκτασης έξω από το γήπεδο κατά την διάρκεια της άφιξης των Ολλανδών οπαδών.

Θυμίζουμε -τέλος- πως στις αποφάσεις που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία πριν λίγες ημέρες, στο «ποινολόγιο» υπήρχαν οι δυο εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την Αντβέρπ, με τους «κιτρινόμαυρους» να πληρώνουν συνολικά πρόστιμα ύψους 34.500 ευρώ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις