Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΑΕΚ – Βινίσιους: “Θα δείξω τον πραγματικό μου εαυτό”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τη σιγουριά του ότι θα μπορέσει να προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο Βινίσιους Φρέιτας, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ένωσης.

“Πλέον είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερα για να βοηθήσω την ομάδα και να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος αμυντικός των “κιτρινόμαυρων”.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Αισθάνεσαι ότι έχεις προσαρμοστεί στην ομάδα και πόσο σημαντικό είναι για σένα που κάνεις για πρώτη φορά προετοιμασία με την ΑΕΚ;

“Πιστεύω ότι το προηγούμενο εξάμηνο με βοηθήσω ώστε να μπορέσω να προσαρμοστώ σε μια νέα ομάδα, μια νέα χώρα και μια νέα μέθοδο δουλειάς. Πλέον είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερα για να βοηθήσω την ομάδα και να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό”.

– Το γεγονός ότι αποκτήθηκε ένας ακόμα ποδοσφαιριστής στη θέση σου (σ.σ Λόπες) κάνει ακόμα πιο έντονο τον ανταγωνισμό για τη βασική ενδεκάδα;

“Η αλήθεια είναι ότι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ, η οποία θέτει υψηλούς στόχους, είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει ανταγωνισμός ή για να το πω πιο σωστά ένας υγιής συναγωνισμός μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο καθένας από μας πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό κι έτσι όλοι μαζί να βοηθάμε την ομάδα. Όσο πιο πλήρες και δυνατό είναι το ρόστερ τόσο το καλύτερο”.

– Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχεις δει στην Ελλάδα σε σχέση με την καριέρα σου ως τώρα;

“Στην Ιταλία δίνουν πολύ περισσότερο βάση στην τακτική, σε σχέση με την Ελλάδα. Στη Βραζιλία η μέθοδος δουλειάς είναι παρόμοια μ’ αυτή που γίνεται εδώ. Εμένα μ’ ευχαριστεί πολύ που βρίσκομαι εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και εκτός”.

– Μετά το τελευταίο εξάμηνο πιστεύεις ότι έφτασε η στιγμή να δείξεις το καλύτερο αγωνιστικό σου πρόσωπο για να διεκδικήσεις φανέλα βασικού;

“Φυσικά. Μετά το εξάμηνο που πέρασε πλέον γνωρίζω τι ζητάω ο προπονητής στη θέση μου, ανάλογα με το σύστημα που επιλέγει. Έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Την προηγούμενη σεζόν χρειάστηκα κάποιο διάστημα προσαρμογής, αφού ήρθα στα μισά του πρωταθλήματος. Τώρα είμαι έτοιμος και θα πάνε όλα καλά”.

– Σκόραρες στο ματς με τον Πλατανιά. Παρά το γεγονός ότι είσαι αμυντικός, έχεις στο μυαλό σου και το γκολ;

“Πάντα είναι πολύ ωραίο να σκοράρεις, ανεξάρτητα από τη θέση που αγωνίζεσαι. Σ’ εκείνο το ματς με τον Πλατανιά παίξαμε με σύστημα 3-5-2 και στη θέση που κλήθηκα να αγωνιστώ αισθάνομαι ότι μπορώ να αποδώσω καλύτερα, με βάση τα χαρακτηριστικά μου. Πιστεύω όμως ότι ο προπονητής θα δώσει μεγαλύτερη βάση στην άμυνα με τέσσερις παίκτες κι έτσι το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι, αφού είμαι αμυντικός, πρέπει να κοιτάξω πρώτα τις αμυντικές μου υποχρεώσεις και μετά πως θα βοηθήσω την ομάδα επιθετικά”.

– Τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε περισσότερο στο να προσαρμοστείς στην ομάδα και γενικά στη χώρα;

“Η αλήθεια είναι ότι εξωαγωνιστικά δε δυσκολεύτηκα και πολύ, αφού η ζωή στην Αθήνα είναι παρόμοια μ’ αυτή στη Βραζιλία. Σε ότι αφορά στην ομάδα, αρχικά δεν πήρα πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά αυτό ήταν απολύτως φυσιολογικό. Όταν μια ομάδα νικάει, δυσκολα γίνονται αλλαγές. Στον χρόνο που μου δόθηκε πιστεύω ότι έδειξα κάποια θετικά στοιχεία κι ελπίζω φέτος να καταφέρω να πάρω περισσότερες ευκαιρίες”.

-Με τον Ζούλιο Σέραρ που συναντήθηκες στη Βραζιλία τι είπατε;

“Μας δένει μια φιλία με τον Ζούλιο Σέζαρ επειδή έχουμε κάνει μαζί και προετοιμασία σε μια βραζιλιάνικη ομάδα. Ο Σέζαρ είναι μια μεγάλη προσωπικότητα και όταν βρεθήκαμε μου είπε πολλά θετικά πράγματα τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τη ζωή στην Αθήνα”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε