Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ – Βόλος: Προβάδισμα πρόκρισης για την Ένωση σε ματς «ροντέο» στο ΟΑΚΑ (video)

ΑΕΚ – Βόλος: Προβάδισμα πρόκρισης για την Ένωση σε ματς «ροντέο» στο ΟΑΚΑ (video)
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ επικράτησε 4-2 του Βόλου στο ΟΑΚΑ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας σε ένα πολύ καλό ματς, που κρίθηκε εν πολλοίς στο πρώτο μέρος λόγω ενός φοβερού 10λεπτου ξεσπάσματος της Ένωσης. 

Αντίδραση και εγωισμό έβγαλε η ΑΕΚ απέναντι στον Βόλο σε ένα τρελό ματς στο ΟΑΚΑ, όπου οι φιλοξενούμενοι αν και προηγήθηκαν βρέθηκαν με 4-1 πίσω στο σκορ πριν τελειώσει το ημίχρονο, αλλά βρήκαν το γκολ που τους δίνει ελπίδες για τη ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό, ενώ απείλησαν και με τρίτο γκολ, με το δοκάρι να αποτρέπει την περαιτέρω μείωση του σκορ.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, καθώς παρά τις απουσίες τους εμφανίστηκαν πολύ καλά «διαβασμένοι» ανασταλτικά, αλλά και έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τις όποιες ευκαιρίες είχαν στις αντεπιθέσεις, όπου είναι εξαιρετικοί όλη τη σεζόν. Μόλις στο 2′ ο Περέα ξέφυγε από το μαρκάρισμα το Μιτάι, αλλά το σουτ του από πλάγια θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσιντώτας. 

Η Ένωση έδειχνε μπλοκαρισμένη και παρ’ ότι έβρισκε χώρους, δεν είχε καλή κυκλοφορία και καλές επιλογές. Στο 14′ μία κακή επιλογή στο κέντρο οδήγησε κλέψιμο από τον Μπαρτόλο, ο οποίος έκανε την κάθετη πάσα για τον Δουβίκα που πλάσαρε σωστά τον Τσιντώτα ανοίγοντας το σκορ στο ΟΑΚΑ. Στο 20′ μάλιστα παραλίγο ο Βόλος να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά το σουτ του Μπαρτόλο από τη μικρή περιοχή κόντραρε πάνω στον Τσιγκρίνσκι. 

Ο εκνευρισμός του Μανόλο Χιμένεθ ήταν έκδηλος στον πάγκο και φαίνεται πως οι φωνές του έπιασαν… τόπο και με το παραπάνω, καθώς από το 20′ και μετά η Ένωση πραγματοποίησε ένα άνευ προηγουμένου «ξέσπασμα» πετυχαίνοντας 4 γκολ σε ένα δεκάλεπτο. Αρχικά ο Μάνταλος στο 25′ έφερε το ματς στα ίσα με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, ο Βόλος απείλησε με κεφαλιά του Μπαρτόλο άμεσα (26′) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Τάνκοβιτς…

Ο Σουηδός αρχικά ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ΑΕΚ στο 29′, αφού νίκησε τον Κλέιτον με πλασέ στην κίνηση μετά από πάσα ακριβείας του Κρίστιτσιτς στην πλάτη της άμυνας, ενώ στο 32′ με απίστευτο φαλτσαριστό σουτ από τα όρια της περιοχής και πλάγια, στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι γάμα της εστίας για το 3-1.

Στο 36′ ήρθε το «κερασάκι στην τούρτα» του «γεμάτου» πρώτου ημιχρόνου και της «κιτρινόμαυρης» καταιγίδας, αφού ο Τσοκάνης ανέτρεψε τον Λιβάι Γκαρσία εντός περιοχής με τον Ολιβέιρα να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι για το 4-1, ενώ στο 41′ ο Πορτογάλος έχασε μοναδική ευκαιρία να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ, αλλά το πλασέ του μετά από πάσα «πάρε-βάλε» του Νταντσένκο πέρασε ψηλά άουτ. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ρυθμό σχετικά… πεσμένο σε σχέση με το πρώτο μέρος, αλλά ο Βόλος δεν ήταν διατεθειμένος να τα παρατήσει και στο 57′ μείωσε σε 4-2 με κοντινή προβολή του Μήτογλου, μετά από σέντρα του Φεράρι, που συνέχιζε να προκαλεί προβλήματα στην ΑΕΚ από την αριστερή πλευρά. 

Γκαρσία (65′) και Ανσαριφάρντ (74′) είδαν τον Κλέιμαν να τους λέει «ΟΧΙ» σε μεγάλες ευκαιρίες, ενώ ο Τσιντώντας έβγαλε με υπερένταση την εκτέλεση φάουλ του Νίνη στο 86′. Ένα λεπτό αργότερα ο Δουβίκας έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να μειώσει σε 4-3 και να κάνει… κόλαση τη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και το 4-2 έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νταντσένκο (46΄ Λόπες), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μιτάι (82΄ Ραντόνια), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (82΄ Σιμόες), Γκαρσία, Ολιβέιρα (70΄ Ανσαριφάρντ), Τάνκοβιτς (70΄ Αλμπάνης)

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (90+2΄ Σάντσες), Μπαρτόλο (76΄ Κρητικός), Νίνης, Ριένστρα, Μαρτίνες (53΄ Μίλοκ), Γκρίλο, Περέα, Δουβίκας

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις