Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΛ – Παναιτωλικός: Οι «βυσσινί» κράτησαν τους Αγρινιώτες στο «βυθό»

ΑΕΛ – Παναιτωλικός: Οι «βυσσινί» κράτησαν τους Αγρινιώτες στο «βυθό»
Intime.gr

Η ΑΕΛ πέτυχε τη δεύτερη της νίκη στη φετινή Superleague, επικρατώντας στο «Αλκαζάρ» του Παναιτωλικού με 1-0. Παραμένουν ουραγοί οι «βυσσινί», αλλά πλησίασαν τους προτελευταίους Αγρινιώτες στο -4, στερώντας τους την ευκαιρία να προσπεράσουν την Λαμία.

Κατάφερε να… χαμογελάσει, μετά τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και για πρώτη φορά εντός έδρας. Η ΑΕΛ δεν παρατάει την προσπάθεια παραμονής της Superleague, επικρατώντας εντός έδρας του Παναιτωλικού με 1-0. Το «τρίποντο» αυτό ανέβασε τους «βυσσινί» στους 13 βαθμούς (παραμένουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα) και παράλληλα κράτησε τους Αγρινιώτες στους 17 β. και την προτελευταία θέση (στο -2 από τη Λαμία).

Η ΑΕΛ είχε το… πάνω χέρι στο πρώτο μέρος, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά να απειλήσει την αντίπαλη εστία, αφού ο Παναιτωλικός κοίταζε περισσότερο την αμυντική του λειτουργία. Στο 14’ οι γηπεδούχοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων με τον Ντουρμισάι, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ (γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στο VAR).

Πέρα από την ευκαιρία του Ντάλιο στο 21’ οι Αγρινιώτες δεν είχαν άλλη καλή στιγμή στο πρώτο μέρος. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η ΑΕΛ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και στο 37’ άνοιξε το σκορ με τον Πινακά να κάνει το 1-0 με όμορφο πλασέ.

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στην επανάληψη, πιέζοντας την ΑΕΛ, αλλά κάνοντας αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Τραϊανός Δέλλας έκανε σχετικές κινήσεις, για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα (Μεντόσα και Μάζουρεκ στις θέσεις των Ντάλσιο και Ταχάρ).

Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα, είδε στο 71’ το σουτ του Καρέλη να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Νάγκι και τελικά έφτασε στο δεύτερο της «τρίποντο» στο πρωτάθλημα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις