Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κέρβερος ο Πασχαλάκης! Η απόκρουση της… χρονιάς στο ΑΕΛ – ΠΑΣ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον ΠΑΣ Γιάννινα, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική της Super League. Η θεσσαλική ομάδα προηγήθηκε στο 18΄ με τον Γιοβάνοβιτς, ισοφαρίστηκε από τον Κόντε στο 41΄ και μετά… σκόνταψε στον Πασχαλάκη, ο οποίος με τις αποκρούσεις του -η μια μάλιστα ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ-  κράτησε το βαθμό για τον «Αγιαξ της Ηπείρου».

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που έχασε τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες για γκολ. Ο Κόντε, τόσο στο 6′ όσο και στο 14′, δεν κατάφερε να παραβιάσει με σουτ την εστία των γηπεδούχων, στέλνοντας την μπάλα και στις δύο περιπτώσεις λίγο άουτ.

Στο 16′ ήταν η σειρά της ΑΕΛ να χάσει μία καλή ευκαιρία. Μετά από κεφαλιά-πάσα του Ρέντζα, ο Αβραάμ βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Βαρέλα εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιοβάνοβιτς πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι εξαιρετικός και μετά το γκολ της ΑΕΛ. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στο 32′ έχασε καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της, με τον Ντέλετιτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 39′ ο Πασχαλάκης απέκρουσε σουτ του Αβραάμ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Γιάκος και ο Κόντε έκρυψαν… την μπάλα, με τον τελευταίο να την εμφανίζει στα δίχτυα των γηπεδούχων με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή και να κάνει το 1-1.

η επανάληψη ήταν εντυπωσιακή. Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά, κλείνοντας τον ΠΑΣ στα καρέ του. Από το 60′ όμως και μετά, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν και αυτοί τις επιθετικές τους αρετές, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 74′, όταν το σουτ του Κοζορώνη -εντός περιοχής- πέρασε μόλις άουτ! Η.. απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δυο λεπτά αργότερα, όταν ο Πασχαλάκης εκτινάχθηκε κι έδιωξε σε κόρνερ το τρομερό σουτ του Μπέριου.

Η απόκρουση της χρονιάς έγινε στο 79′. Ο Τσακοπίνο έπιασε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά με το πόδι κι ενώ η μπάλα είχε κοντράρει σε συμπαίκτη του! Ο Έλληνας πορτιέρε είχε νέα σημαντική επέμβαση στο 85′, σε κεφαλιά του Γιοβάνοιτς κι έτσι κράτησε το τελικό 1-1.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε