Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Άγιαξ: Νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και καταγγελία για τον Γουίνστον Μπογκάρντε

Άγιαξ: Νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και καταγγελία για τον Γουίνστον Μπογκάρντε
youtube

Οι «κλυδωνισμοί» στο εσωτερικό του Άγιαξ συνεχίζονται. Νέο σκάνδαλο στον “Αίαντα” με παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του και καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Νέο σκάνδαλο στον Άγιαξ. Λίγες εβδομάδες μετά την υπόθεση “Μαρκ Όφερμαρς“, το ενημερωτικό ολλανδικό δίκτυο “NRC” αποκάλυψε μια καινούρια καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στον σύλλογο από παλαίμαχο του παίκτη.

Ο νέος εμπλεκόμενος είναι ο Γουίνστον Μπογκάρντε, ο 51 ετών παλαίμαχος Ολλανδός ποδοσφαιριστής, ο οποίος εργάζεται ως πρώτος βοηθός στην α΄ ομάδα του πρωταθλητή Ολλανδίας. Η καταγγελία αυτή, σύμφωνα με το NRC, είχε γίνει το 2020, ωστόσο ο σύλλογος χαρακτήρισε το θέμα ως «ιδιωτικό ζήτημα», επιτρέποντας στον Μπογκάρντε να συνεχίσει να εργάζεται για τον «Αίαντα».

Μια εργαζόμενη του Άγιαξ είχε καταγγείλει ότι παρενοχλήθηκε μέσω μηνυμάτων από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και νυν βοηθό του Έρικ τεν Χαγκ.

Το γεγονός διερευνήθηκε από εξωτερική υπηρεσία που διαπίστωσε ότι «ο Μπογκάρντε προχώρησε σε ενέργειες που ήταν καταστροφικές για την καταγγέλλουσα. Έδειξε λίγο σεβασμό και μετά από λίγο είχε επιθετικά λεκτικό τρόπο. Επιπλέον, αγνόησε τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες της γυναίκας».

Ακόμη κι έτσι, οι άνθρωποι του Άγιαξ δεν ανέλαβαν δράση για το ζήτημα, επειδή ήταν «ιδιωτικό θέμα». Ο Μπογκάρντε, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά, παραμένει στη θέση του.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι πριν από λίγες ημέρες, ο διάσημος Ολλανδός παρουσιαστής, Ντένις Σούτεν, είχε αποκαλύψει πως μια 19χρονη γυναίκα του έκανε γνωστό πως έπεσε θύμα βιασμού από παίκτη του συλλόγου, τον Ντόνι Βάρμερνταμ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις