Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αίσιο τέλος για την Σουάι Πενγκ: Επικοινώνησε μαζί της ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ

Αίσιο τέλος για την Σουάι Πενγκ: Επικοινώνησε μαζί της ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ
ΦΩΤΟ Reuters

Η Σουάι Πενγκ φαίνεται τελικά ότι είναι καλά στην υγεία της και επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, μέσω video κλήσης.

Η Κινέζα τενίστρια είχε εξαφανιστεί μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παρότι κυκλοφόρησαν όμως και φωτογραφίες και τα βίντεο της Πενγκ σε ένα τουρνουά στο Πεκίνο νωρίτερα μέσα στην ημέρα (21/11), υπήρχαν ακόμη αμφιβολίες για τη ζωή της.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, επικοινώνησε μέσω βινετοκλήσης μαζί της και κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι είναι ζωντανή. Η Κινέζα τενίστρια τόνισε στη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν ότι είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της, ωστόσο, ζήτησε να σεβαστούν την προσωπική της ζωή, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΔΟΕ.

Η ανησυχία για την Πενγκ προέκυψε καθώς παγκόσμιες οργανώσεις για τα δικαιώματα και άλλες ζήτησαν το μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο τον Φεβρουάριο λόγω του ιστορικού της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις