Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Αλαφούζος: «Ο Χουάνκαρ ίσως έχει χάσει ένα μέρος της ακοής του»

Αλαφούζος: «Ο Χουάνκαρ ίσως έχει χάσει ένα μέρος της ακοής του»

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως ο Χουάνκαρ είναι πιθανό να έχει χάσει ένα μέρος της ακοής του, μετά την κροτίδα που δέχτηκε στο πρόσφατο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στο «Sky Sports» ανέφερε πως ο Χουάνκαρ δεν είναι ακόμα καλά, με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να είναι πιθανό να έχει χάσει μέρος της ακοής του, με τον ιδιοκτήτη του «τριφυλλιού» να τονίζει πως η βία στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Τα λόγια του Γιάννη Αλαφούζου

Για τον Χουάνκαρ:

«Ο Χουάνκαρ δεν είναι ακόμα καλά, έχασε τις αισθήσεις του, την ισορροπία του, δεν μπορούσε να ακούσει. Ίσως έχει χάσει ένα κομμάτι της ακοής του. Ο Ολυμπιακός ακόμα απολογείται. Ο κανονισμός είναι πολύ ξεκάθαρος, αν οποιοδήποτε μέλος της ομάδας, παίκτης ή μέλος του προπονητικού τιμ, δεχθεί επίθεση, η ομάδα χάνει το ματς 0-3 και της αφαιρείται ένας βαθμός. Δεν υπάρχει τιμωρία για αγώνες κεκλεισμένων”.

Για τους λόγους που υπάρχει η βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Η απουσία τιμωρίας είναι ένας από τους μεγάλους λόγους της βίας στην Ελλάδα. Οι αρχές είναι πολύ χαλαρές με τους θύτες και γι’αυτό όταν παίζουμε στην Ευρώπη σχεδόν δεν υπάρχει καθόλου βία, γιατί η UEFA είναι πιο αυστηρή.

Πριν απο 40 χρόνια, όταν σπούδαζα στην Αγγλία, η αστυνομία ήρθε την πρώτη μέρα στο πανεπιστήμιο και μας είπαν “είμαστε έξω απο τις παμπ, αν κάνετε φασαρίες, θα σας πιάσουμε. Ήταν ένας τρόπος να μας προειδοποιήσουν ότι θα μπλέξουμε. Είναι μια απλή λύση, οι αρχές πρέπει να εφαρμόσουν τους νόμους.

Η βία στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ αποδεκτή, αλλά πάντα αντιμετωπίζεται σαν τρόπος ναδ ιαδηλώσεις, να διαμαρτυρηθείς. Γι’αυτό σε πολιτικές διαδηλώσεις βλέπεις ανθρώπους να πετάνε βόμβες μολότοφ κι αυτό αντιμετωπίζεται σαν μικρή παράβαση, δεν πας φυλακή αν σε πιάσουν. Αυτή η κουλτούρα αλλάζει και βελτιώνεται.

Για το σύστημα στην Ελλάδα:

«Δεν υπάρχουν ξένες επενδύσεις, τίποτα. Ποιος θα ήθελε να επενδύσεις. Έχουμε ένα διεφθαρμένο σύστημα στο οποίο νικάει μόνο μία ομάδα, αυτή που ελέγχει την ομοσπονδία, τους διαιτητές και τις ποινές σε άλλες ομάδες. Δεν έχουμε επενδεύσεις από το εξωτερικό, γιατί έχουμε πολλή διαφθορά στην ομοσπονδία και τη διαιτησία. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί, δεν είναι τέλεια, αλλά έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτό γινόταν πριν από χρόνια, μια ομάδα ήλεγχε την ομοσπονδία και η ομοσπονδία όριζε τους διαιτητές και αυτοί έπρεπε να φερθούν καλά με αυτήν την ομάδα. Και δεν έχω κανένα παράπονο προς τους διαιτητές, γιατί όταν αυτή η κατάσταση στη χώρα είναι κοινή πρακτική, τότε ή προσαρμόζεσαι σ’αυτήν την πραγματικότητα ή δεν δουλεύεις. Αυτός ευτυχώς έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις