Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Όταν έγραψε ιστορία σε Αθήνα και Πεκίνο

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Όταν έγραψε ιστορία σε Αθήνα και Πεκίνο
ΦΩΤΟ Intime

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης πέθανε σε ηλικία 43 ετών και βύθισε στο πένθος την Ελλάδα, την οποία είχε τιμήσει και με το παραπάνω ως αθλητής του τάε κβον ντο, κατακτώντας μάλιστα και δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρώτη φορά που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβασε την Ελλάδα στο βάθρο, ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν στις 29 Αυγούστου του 2004 αγωνίστηκε στον τελικό του αγωνίσματός του κόντρα στον Νοτιοκορεάτη Μουν Ντάε-σανγκ, για να κατακτήσει τελικά το αργυρό μετάλλιο για την πατρίδα μας. Στον ημιτελικό είχε πετύχει σπουδαία νίκη επί του Ιορδανού Ιμπραχίμ Καμάλ, εξασφαλίζοντας το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Πεκίνο, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης επιβεβαίωσε ότι ήταν ένας από τους κορυφαίους αθλητές του τάε κβον ντο, φθάνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, κατακτώντας και πάλι το αργυρό μετάλλιο, μετά την ήττα του από τον Νοτιοκορεάτη Ντομίνγκ Τσα.

Λίγους μήνες νωρίτερα δε, είχε φθάσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο κόντρα στον Γάλλο πρωταθλητή Πασκάλ Ζεντίλ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις