Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Το τελευταίο «εμπόδιο» για τον τελικό στο Roland Garros

Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Το τελευταίο «εμπόδιο» για τον τελικό στο Roland Garros
Intime.gr

Στέφανος Τσιτσιπάς και Αλεξάντερ Ζβέρες θα κοντραριστούν στο κορτ «Philippe-Chatrier», για μια θέση στον τελικό του Roland Garros (15:50, NewsIt.gr, ΕΡΤ 1, Eurosport 1). «Γιγαντομαχία» Τζόκοβιτς – Ναδάλ στον έτερο ημιτελικό.

Η χαρά… μειώθηκε στον χαμένο ημιτελικό της Μαρίας Σάκκαρη, αλλά μπορεί να πάει και πάλι στα ύψη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στους «4» του Roland Garros, για ένα «εισιτήριο» στον τελικό του Grand Slam που διεξάγεται στο Παρίσι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τεράστια νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) και πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους ημιτελικούς του Roland Garros, για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Click4more – Μαρία Σάκκαρη: Τα highlights από το ματς της χρονιάς στο Roland Garros

Απ’ τη μεριά του, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο Roland Garros. Ο Γερμανός (Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη) επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση ( 3-0 σετ) του Αλεξάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα και πήρε το «εισιτήριο» για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό του σπουδαίου τουρνουά του Παρισιού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο νο4 της ATP, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού στον ημιτελικό της Πέμπτης και φτάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam, με σκοπό να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα.. σηκώσει ένν Major τίτλο της ATP.

Ο Τσιτσιπάς έχει μια καλή… παράδοση στις «μάχες» με τον Ζβέρεφ, αφού μετράει 5 νίκες σε 7 αναμετρήσεις. Ωστόσο, στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο, στον τελικό του Ακαπούλκο (τουρνουά ATP 500), ο Γερμανός πήρε τον τίτλο.

Στη μοναδική τους αναμέτρηση σε χωμάτινη επιφάνεια (Μαδρίτη 2019) ο Τσιτσιπάς ήταν ο μεγάλος νικητής. Παράλληλα, αυτή θα είναι και η 3η φορά που θα συναντηθούν σε ημιτελική φάση (1-1), αλλά και 1η σε Grand Slam.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις