Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Australian Open: Μετωπική… Ναδάλ – Κύργιου στους “16”! Επική πρόκριση για τον Ελληνοαυστραλό

Κύργιος
Reuters

Από τις αναμετρήσεις που όλοι ανυπομονούσαν να δουν στο Australian Open. Ράφα Ναδάλ και Νικ Κύργιος θα αναμετρηθούν τη Δευτέρα (27.01.2020) για ένα “εισιτήριο” στα προημιτελικά του αυστραλιανού Grand Slam. Μετά από απίστευτο αγώνα (πέντε σετ και τέσσερα τάϊ μπρέϊκ!) η πρόκριση του Ελληνοαυστραλού.

Είναι κορυφαίοι τενίστες, αλλά δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις! Αυτός όμως είναι ένας ακόμα λόγος για να πέσουν τα… φώτα πάνω στον μεγάλο αγώνα του Ράφα Ναδάλ με τον Νικ Κύργιο. Οι δυο τους θα “κονταροχτυπηθούν” την προσεχή Δευτέρα, για μια θέση στους “16” του Australian Open

Ο Νικ Κύργιος (Νο 26 στον κόσμο) και ο Ρώσος, Κάρεν Κατσάνοφ (Νο 17), έμειναν στο κορτ για περίπου 4,5 (!) ώρες. Ο Ελληνοαυστραλός ήταν τελικά αυτός που βγήκε νικητής από τη συναρπαστική τους “μονομαχία” που κρίθηκε στα πέντε σετ, εκ των οποίων τα τέσσερα, οδηγήθηκαν στο τάι μπρέϊκ!

Ο Κύργιος έφθασε στην σπουδαία πρόκριση [ 6-2, 7-6(5), 6-7(6), 6-7(7), 7-6(10-8)], μετά από έναν αγώνα που θα μείνει αξέχαστος. Ο τελευταίος πόντος του Ελληνοαυστραλού πανηγυρίστηκε έξαλλα απ’ όσους βρέθηκαν εντός αλλά και εκτός γηπέδου. “Δεν έχω λόγια, ήταν τρελό”, δήλωσε εξουθενωμένος μετά τη λήξη του αγώνα, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη νίκη, από τις καλύτερες στην καριέρα του.

Πολύ πιο νωρίς, ο Ράφα Ναδάλ εξασφάλισε με άνεση μία θέση στους “16” του Australian Open. Ο Ισπανός επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 6-1, 6-2, 6-4 του συμπατριώτη του, Πάμπλο Καρένο (Νο 3).

 

 

 

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις