Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς “σφράγισε” την πρόκριση της εθνικής!

Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς “σφράγισε” την πρόκριση της εθνικής!
Reuters

Μπορεί η ήττα στο διπλό να έβαλε την eθνική ομάδα προσωρινά σε “περιπέτειες”, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν… εκεί για να “καθαρίσει” στο World Group II του Davis Cup!

Πανηγύρισε με Τσιτσιπά! Την πρόκριση στο World Group II του Davis Cup κατάφερε να πάρει η εθνική ομάδα τένις. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετώπισε τις Φιλιππίνες στη Μανίλα και επικράτησε με 3-1, παίρνοντας το «εισιτήριο» της ανόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική προηγείτο με 2-0 χάρη στις δύο νίκες που πέτυχαν χθες οι αδελφοί Τσιτσιπά. Η «γαλανόλευκη» είχε την ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκριση με νίκη στον αγώνα του διπλού, ωστόσο οι Φράνσις Κέισι Αλκαντάρα και Ρούμπεν Γκονζάλες επιβλήθηκαν των Μάρκου Καλοβελώνη και Πέτρου Τσιτσιπά με 7-6(5), 6-4.

Στη συνέχεια ακολουθούσε ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Τζέισον Πατρομπον, τον οποίον και κέρδισε με 2-0 σετ (6-2, 6-1 σε 62 λεπτά) κι έτσι σφραγίστηκε η πολύτιμη πρόκριση της εθνικής μας στο World Group II, εκεί όπου τον Σεπτέμβριο θα διεκδικήσουν την άνοδό μας στα Play-off του World Group I.

Τα αποτελέσματα

Παρασκευή 06/03

R1: Alberto Lim v Στέφανος Τσιτσιπάς 2-6 1-6

R2: Jeson Patrombon v Πέτρος Τσιτσιπάς 2-6 1-6

Σάββατο 07/03

R3: Alcantara/Gonzalez v Πέτρος Τσιτσιπάς/Καλοβελώνης 7-6(5) 6-4

R4: Jeson Patrombon v Στέφανος Τσιτσιπάς 2-6 1-6

R5: Alberto Lim v Πέτρος Τσιτσιπάς

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις