Άλλα σπορ

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για Μιχαλεντζάκη!

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης "κρέμασε" στο λαιμό του και δεύτερο χρυσό μετάλλιο, κατακτώντας την πρώτη θέση και στα 100μ. πεταλούδα, με τρομερό φίνις στον αγώνα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκλονιστικός και πάλι ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Με εξαιρετικό δεύτερο 50άρι, ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη φορά στο Λονδίνο.

Δύο ημέρες μετά την πρωτιά στα 100μ. ελεύθερο, ο πρωταθλητής από την Αλεξανδρούπολη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 100μ. πεταλούδα κατηγορίας S8, με τρομερή υπερπροσπάθεια στα τελευταία 25 μέτρα.

Ο Μιχαλεντζάκης στον πρωϊνό προκριματικό έκανε… οικονομία δυνάμεων (1:05.21), προκειμένου να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στον βραδινό τελικό, κάτι που συνέβη και με τεράστια μάλιστα επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας κολυμβητής ήταν πιο αργός από τον Αμερικανό Γκρίσγουολντ (+0.68) στο πρώτο μισό της διαδρομής, όμως στο δεύτερο 50άρι ήταν γρήγορος και αποτελεσματικός όπως αποδείχθηκε. Και το πανηγύρισε τρελά, απαλλαγμένος πλέον από το άγχος της κούρσας, μόλις διορθώθηκε η σειρά τερματισμού από τους διοργανωτές στον φωτεινό πίνακα του London Aquatics Centre.

Όσον αφορά στον Αριστείδη Μακροδημήτρη, κατετάγη 5ος στον τελικό των 100μ. ύπτιο κατηγορίας S2. Η επίδοση του κατόχου τριών Παραολυμπιακών μεταλλίων, στο ίδιο κολυμβητήριο, το 2012, ήταν 2:16.14. Ο Μακροδημήτρης είχε προκριθεί στον τελικό με την 5η καλύτερη επίδοση των προκριματικών (2:21.86).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Άλλα σπορ
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Άλλα σπορ: Περισσότερα άρθρα