Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εξαιρετικός ο Τσιτσιπάς! Κοίταξε… κατάματα τον Φέντερερ – video

Εξαιρετικός ο Τσιτσιπάς! Κοίταξε… κατάματα τον Φέντερερ – video
@hopmancup

Μπορεί να μην είναι κάποιο τουρνουά της ATP, αλλά το όνομα του αντιπάλου έδωσε τεράστια αξία στη “μάχη” του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας κόντραρε στα ίσα τον “τεράστιο” Ρότζερ Φέντερερ, αλλά τελικά ηττήθηκε από Ελβετό τενίστα με 7-6 (6), 7-6 (4).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε σκληρά, προσπάθησε να στριμώξει τον Ρότζερ Φέντερερ, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δείξει -για μια ακόμα φορά- πως το… μέλλον του ανήκει.

https://www.youtube.com/watch?v=6ymakjhN2Y8

Ο Έλληνας τενίστας έχασε στο τάι μπρέικ και τα δύο σετ με 7-6 (6), 7-6 (4) από τον «βασιλιά» του τένις και των 20 Grand Slam τίτλων, στο τουρνουά Hopman Cup στο Περθ, επιβεβαιώνοντας όχι μονάχα τις δυνατότητές του. Με τη νίκη αυτή, η Ελβετία πήρε τη μία νίκη που χρειαζόταν για να προκριθεί στον τελικό του τουρνουά.

https://twitter.com/hopmancup/status/1080784326684401677

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο 20χρονος Έλληνας τενίστας βρέθηκε αντιμέτωπος με τον 37χρονο Ελβετό, που αποτελεί και ίνδαλμά του και η πρώτη φορά που ένας Έλληνας αθλητής της αντισφαίρισης αντιμετώπιζε τον μύθο του τένις.

Να αναφέρουμε πως ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος βρέθηκε να κάθεται δίπλα στον προπονητή της Σερένα Γουίλιαμς, Πάτρικ Μουράτογλου. Την αναμέτρηση του Έλληνα τενίστα παρακολούθησε από την εξέδρα και η Κατερίνα Σάκκαρη, έχοντας μεγάλη αγωνία για τον συμπαίκτη της στο μεικτό διπλό.

Ο Τσιτσιπάς ήταν άκρος ανταγωνιστικός κόντρα στο ίνδαλμα του και … έπαιξε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ (6-6). Εκεί, ο Έλληνας “άσος” προηγήθηκε με 4-1, αλλά ο Φέντερερ κατάφερε να πάρει τελικά το πρώτο σετ, εκμεταλλευόμενος τα συνεχόμενα λάθη του αντιπάλου του.

Την ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο σετ, το οποίο -και αυτό- πήρε ο Φέντερερ στο τάι μπρέικ, βλέποντας όμως -όπως και ήθελε- τις δυνατότητες του Τσιτσιπά.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις