Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ελλάδα… για χρυσό! Η Εθνική πόλο γυναικών στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Ελλάδα… για χρυσό! Η Εθνική πόλο γυναικών στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Μια σημαντική δόση χαράς είναι έτοιμη να μας προσφέρει η Εθνική γυναικών στο πόλο μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, μετά τις φονικές φωτιές που έπληξαν την Ελλάδα. Η Γαλανόλευκη ήταν σαρωτική, νίκησε την οικοδέσποινα Ισπανία με 11-9 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης που θα γίνει την Παρασκευή (27.07.2018/ 23:15). Η Ολλανδία η άλλη φιναλίστ.

Η Ελλάδα στον τελικό! Επιτέλους μια όμορφη είδηση, που μπορεί να μας δώσει έστω και λίγη χαρά στις δύσκολες ημέρες που περνά οι Ελλάδα.

Η Εθνική πόλο των γυναικών νίκησε την οικοδέσποινα και φαβορί για την πρωτιά, Ισπανία, με 11-9 μπήκε στα μετάλλια και πλέον θα στοχεύσει στο χρυσό, με την Ολλανδία να είναι τε τελευταίο… εμπόδιο. Η Γαλανόλευκη φτάνει έτσι ξανά στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά το 2012. Η Ελευθερία Πλευρίτου με 3 γκολ ήταν η πρώτη σκόρερ από πλευράς της ελληνικής ομάδας.

https://twitter.com/LENaquatics/status/1022182557490839552

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει έτσι για τρίτη φορά στην ιστορία του το παρών σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, προκειμένου να ανέβει στο πιο ψηλό… σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η εθνική είχε 5/10 με παίκτρια παραπάνω, 5 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού. Η Ισπανία απ’ την άλλη είχε 4/12 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.

https://twitter.com/LENaquatics/status/1022175010448912384

Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο η εθνική γυναικών είχε το.. πάνω χέρι, αφού δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση άνοιξαν το σκορ με την Τσουκαλά, για να κλείσουν το πρώτο οκτάλεπτο στο 1-1 από το τέρμα της Ορτίθ.

Η δεύτερη περίοδος όμως ήταν ιδανική για την Ελλάδα, αφού πέτυχε τέσσερα γκολ με τις Ασημάκη, Χυδιριώτη, Μαργαρίτα. Πλευρίτου και Ελευθερία Πλευρίτου, για να δεχθεί μόλις ένα από την Εσπάρ, η οποία διαμόρφωσε το 5-2 του ημιχρόνου.

Οι δυο ομάδες έγιναν πιο επιθετικές στο τρίτο δεκάλεπτο, με την εθνική γυναικών όμως να μην χάνει σε καμία περίπτωση τη διαφορά της και να την ολοκληρώνει με το σκορ στο 9-6. Η Ορτίθ ήταν η μοναδική απειλή της Γαλανόλευκης, σκοράροντας άλλες δυο φορές. Στην τέταρτη περίοδο οι Ισπανίδες έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να φτάσουν την εθνική, αλλά δεν τα κατάφεραν (τα τέρματα των Πλευρίτου και Ελευθεριάδου διατήρησαν τη… νικητήρια διαφορά) κι έτσι η Γαλανόλευκη πέρασε στον τελικό της Παρασκευής με τελικό σκορ 11-9.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 1-1, 4-1, 4-4, 2-3

Ελλάδα (Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδιριώτη 1, Πάτρα, Πρωτόπαππα, Ε. Πλευρίτου 3 , Ξενάκη 1.

Ισπανία (Όκα): Έστερ, Πασκουάλ, Εσπάρ Α. 1, Ορτίθ Μουνιόθ 5, Ορτίθ Ρέγιες, Γιορέτ, Εσπάρ Κ., Πένια, Φόρκα, Γουάλ Ροβιρόσα, Γκαρσία Γοδόι 2, Λέιτον Αρόνες 1, Σάντσεθ Γκονζάλες.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις