Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιχείρηση “γροθιά” στο ντόμπινγκ από τη WADA! Πρωτοστάτησε η Ελλάδα

Επιχείρηση “γροθιά” στο ντόμπινγκ από τη WADA! Πρωτοστάτησε η Ελλάδα
ΦΩΤΟ Reuters

Μία τεράστια επιχείρηση με 234 συλλήψεις σε 33 χώρες για την καταπολέμηση του ντόπινγκ ολοκλήρωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA), με τη συμμετοχή και των ελληνικών αρχών.

Μετά από συντονισμένες κινήσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας, η WADA σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές πολλών χωρών ανά τον κόσμο, εξάρθρωσε ολόκληρα κυκλώματα ντόπινγκ, οδηγώντας σε 234 συλλήψεις σε 33 χώρες, με σχεδόν 1.000 μηνύσεις, μετά από 1.357 αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Αθλητικών Ειδήσεων (SID), πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, στην οποία κατασχέθηκαν πάνω από 3,8 εκατομμύρια τόνοι αναβολικών, ενώ εντοπίστηκαν εννέα παράνομα εργαστήρια, στα οποία παρασκευάζονταν οι απαγορευμένες ουσίες. Ανάμεσα στις χώρες που πρωτοστάτησαν μάλιστα, θεωρούνται η Ιταλία και η Ελλάδα, με τις ελληνικές αρχές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με βάση όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

“Μία τέτοια συνεργασία οδηγεί σε ουσιαστικά αποτελέσματα και μπορεί να επηρεάσει τη διαθεσιμότητα παραποιημένων ή παρανόμων σκευασμάτων που χρησιμοποιούν μερικοί αθλητές σε όλον τον κόσμο”, σχολίασε σχετικά ο επικεφαλής των ερευνών στον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA), Γκύντερ Γιούνκερ.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις