Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εθνική πόλο γυναικών: Στην 6η θέση της Ευρώπης μετά την ήττα από την Ιταλία!

Εθνική πόλο γυναικών: Στην 6η θέση της Ευρώπης μετά την ήττα από την Ιταλία!

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ηττήθηκε από την Ιταλία με 7-5 στον τελευταίο αγώνα κατάταξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη και κατέλαβε την 6η θέση στο τουρνουά.

Την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατέκτησε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών μετά την ήττα από την Ιταλία με 7-5 στη Duna Arena. Η ελληνική ομάδα, που τερματίσει για 4η φορά στην ιστορία της στην 6η θέση του τουρνουά, επικεντρώνεται πλέον στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης όπου θα παλέψει για ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι.

Οι διεθνείς μας άνοιξαν το σκορ με την Κώτσια αλλά οι Ιταλίδες με δύο τέρματα της Γκαριμπότι (το ένα με πέναλτι) κι ένα της Εμολο, προηγήθηκαν νωρίς με 3-1. Ωστόσο οι Ελευθεριάδου και Μαργαρίτα Πλευρίτου, δεν άργησαν να φέρουν το ματς στην ισοπαλία (3-3), στο φινάλε της πρώτης περιόδου, με την Διαμαντοπούλου να κρατάει ανέπαφη την εστία της στην τελευταία επίθεση της Ιταλίας.

Το δεύτερο οκτάλεπτο δεν άρχισε καλά για την Ελληνική ομάδα που βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά (5-3), αδυνατώντας να βρει επιθετικές λύσεις. Η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε σε 5-4 και η Διαμαντοπούλου σταμάτησε την Αβένιο στην κόντρα των Ιταλίδων, στην τελευταία φάση της δεύτερης περιόδου.

Η επιθετική δυστοκία αυξήθηκε για την Ελληνική ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο δεν κατάφερε καθόλου να σκοράρει, με την Ταμπάνι να “γράφει” το 6-4. Η Ξενάκη μείωσε σ στο τελικό 7-5, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, δίνοντας ελπίδες ανατροπής, αλλά η Εθνική δεν κατάφερε να γίνει απειλητική ως το τέλος και υπέστη τελικά την τέταρτη ήττα της στη διοργάνωση.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 0-1,1-1

Ελλάδα (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά , Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ.1, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Μπενέκου, Κώτσια 1, Νίνου, Πλευρίτου Ε. 1, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου

Ιταλία (Ζίζα): Γκορλέρο, Ταμπάνι 1, Γκαριμπότι 2,Αβένιο 1, Κιρόλο, Α’ί’έλο, Μαρλέτα, Μπιανκόνι 1, Εμολο 1, Παλμιέρι, Κιαπίνι 1, Καρέγκα, Σπαράνο

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις